Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Altijd al eens naar binnen willen kijken?

Ontdek de stormvloedkeringen van Zuid Holland tijdens de Week van de Zee

Tijdens de week van de zee op zaterdag 17 mei is er van 9.30 uur tot 16.00 uur een Open Dag bij de vier grote stormvloedkeringen in Zuid Holland. Technische specialisten geven extra informatie over de keringen. En bij hoge uitzondering opent Rijkswaterstaat een aantal deuren, die normaal gesproken gesloten blijven.

Bijzondere Kijkjes achter de schermen van de Keringen:
1. Ontdek een pijler van de Hartelkering (Spijkenisse).
2. Bekijk het bedieningsgebouw van de Stormvloedkering in de Hollandse IJssel, (Krimpen aan de IJssel).
3. Loop eens naar binnen bij de Haringvlietsluizen, (Stellendam).
4. Onderzoek de dieselgenerator van Maeslantkering, (Hoek van Holland). Meer informatie en de routes tussen de keringen zijn te vinden op www.keringhuis.nl of via het Keringhuis: 0174-511222.

Leuk cadeautje
De routekaart die de downloaden is via www.keringhuis.nl, is ook een stempelkaart. Bij elk bezoek aan de keringen krijgt men een stempel. Bij een bezoek aan twee of meer keringen (twee stempels dus) ontvangen de bezoekers een leuk cadeautje.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Keringhuis, Marit Buis of Margit Dokter, telefoon: 0174-511222

Informatiecentrum het Keringhuis
Met bewegende maquettes, animaties en videobeelden wordt in het Keringhuis de geschiedenis, de bouw en de werking van de stormvloedkering toegelicht. Maar ook de actuele stand van zaken op het gebied van waterbeheer komt aan de orde. De Maeslantkering, sluitstuk van de Deltawerken, is een constructie van wereldformaat, die met zijn twee gigantische armen in één keer de Nieuwe Waterweg kan afsluiten. In het Keringhuis is nog tot september 2003 veel informatie te vinden over de watersnoodramp van 1953. De toegang tot het informatiecentrum is gratis.

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 16.00 uur
weekend en feestdagen: 11.00 tot 17.00 uur
15/6 t/m 15/9 elke dag tot 17.00 uur geopend

het Keringhuis
telefoon: 0174-511222
e-mail: keringhuis@podium.nl
Internet: www.keringhuis.nl