Gemeente Utrecht

OPENSTELLING PRINS CLAUSBRUG VOOR VERKEER

In de loop van zaterdag 17 mei wordt de Prins Clausbrug opengesteld voor het verkeer. Hiermee is de nieuwe oeververbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Utrecht en het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn een feit. De brug, die Kanaleneiland met kantorenlocatie Papendorp verbindt, betekent een aanzienlijke verbetering van de bereikbaarheid van de bedrijven in Papendorp. De brug heeft aparte banen voor auto´s, bussen (HOV), fietsers en voetgangers in beide richtingen. De officiële opening van deze markante tuibrug van architect Ben van Berkel zal op een later moment plaatsvinden.

De Prins Clausbrug is vanuit de stad bereikbaar via het 5 Meiplein en de Churchilllaan. Op de kruising van de Churchilllaan met Trumanlaan/Marco Pololaan komen verkeerslichten. De Rooseveltlaan loopt in de nieuwe situatie onder de brug door en zal binnenkort weer opengesteld worden voor verkeer. De gemeente zal de Churchilllaan in het najaar definitief gaan inrichten met onder meer vrijliggende busbanen.

Nieuwe buslijn
Vanaf 31 mei zal buslijn 29 vanaf Utrecht-CS via de Prins Clausbrug naar Papendorp rijden. Het GVU gaat van maandag tot en met vrijdag in de spits vijf keer in het uur en buiten de spits vier keer per uur rijden. Na lijn 27 naar Langerak/Parkwijk en lijn 28 naar Veldhuizen is lijn 29 de derde stadsbuslijn vanaf Utrecht-CS naar het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn.

Noot voor de media:
Een kaartje van de nieuwe verkeerssituatie is bijgevoegd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jurjen van Keulen, Projectbureau Leidsche Rijn, telefoonnummer 030-286 71 13.

Utrecht, 12 mei 2003.