Ingezonden persbericht

DRIE TEAMS ROTTERDAM BASKETBAL IN RACE VOOR NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

ROTTERDAM - De AA Drink Basketball Academy van Rotterdam Basketbal leverde vorig seizoen twee Nederlandse Kampioenschappen op: de jongens kadetten (B-team) en de jongens aspiranten (C-team). Dit jaar zijn zelfs drie teams in staat deze hoogste nationale titel te behalen: de jongens junioren (A-team), de jongens kadetten (B-team) en de mini's (D-team). Rotterdam Basketbal organiseert dit weekeinde zelf de twee toernooien waarop de beslissingen over de titels vallen: het juniorentoernooi voor het Nederlands Kampioenschap en de finales om de kampioenschappen van Rayon West.


Final Four Junioren - Zadkine Basketbalhal

De jongens junioren zijn van deze drie teams van Rotterdam Basketbal het dichtst bij, maar eenvoudig zal het niet worden. Zij spelen op vrijdag 16 en zaterdag 17 mei in de Zadkine Basketbalhal met twee Amsterdamse ploegen (Canadians en Lely) en Wyba, de juniorenploeg van Eiffel Towers om het landelijk kampioenschap. Ook vorig jaar speelde het team van coach Erik Braal deze Final Four, maar werd het uiteindelijk derde. Dit jaar is de ploeg als eerste geëindigd in de Junioren Eredivisie. Op vrijdagavond, 16 mei, om 18.30 uur spelen de Rotterdammers tegen het als vierde geëindigde Wyba uit Nijmegen. Bij winst spelen ze tegen één van de twee Amsterdamse ploegen op zaterdagavond om 19.30 uur.


Final Fours Rayon West - Alexanderhal

De jongens kadetten en de mini's van Rotterdam Basketbal zullen eerst het Rayon Kampioenschap moeten binnenhalen om mogen strijden om de nationale titel. De finales om het kampioenschap van Rayon West worden gespeeld op zaterdag 17 en zondag 18 mei in de Alexanderhal. In nog acht andere categorieën worden finales afgewerkt. De kadetten van Rotterdam spelen in deze rayonfinale tegen Rijnmond Basketbal (een samenwerkingsverband tussen Rotterdam-Zuid en The Hurricanes uit Spijkenisse). De mini's kunnen zich via een overwinning op Omniworld uit Almere plaatsen voor het NK.



---- --