Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-05-03

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 17 mei
Radio 2 ­ 16.00 uur

De kast en daniËl lohues in tros muziekcafÉ

Hadassah de Boer presenteert zaterdagmiddag 17 mei een nieuwe aflevering van TROS MUZIEKCAFÉ op Radio 2. Hadassah ontvangt deze week gasten uit alle windsreken waaronder de Friese band De Kast, de Groningse zangeres Caithlin, De Drentse zanger Daniël Lohues en de Engelse band Moloko.

De Kast komt in de nieuwe bezetting met zanger Jan Tekstra. De band geeft op 14 juni het allereerste concert in de nieuwe samenstelling. Zaterdag in TROS MUZIEKCAFÉ krijgen de luisteraars alvast een voorproefje.

De Groningse zangeres Caithlin was al eerder te gast in TROS MUZIEKCAFÉ. Ze heeft een nieuwe single gemaakt, getiteld 'One Breath at a Time' en komt deze zingen.

Daniël Lohues toog zonder zijn band Skik naar het Amerikaanse Louisiana om daar een blues-cd op te nemen. De Drentse zanger zingt een aantal nummers van dit album 'Ja Boeh' in TROS MUZIEKCAFÉ.

Uit Groot-Brittannië komt Moloko, bekend van hits als 'Sing it Back' en 'The Time is Now'. Deze band rond zangers Roisin Murphy en Mark Brydon is momenteel op toernee en is op veel grote festivals te zien. Bij TROS MUZIEKCAFÉ zingen ze nummers van hun laatste cd 'Statues'.

Ook deze week praat Hadassah met een sportgast en dit keer is dat polsstok-hoogspringer Rens Blom. Tevens wordt er een uittip voor de zondag gegeven.

TROS MUZIEKCAFÉ komt elke zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur vanuit Studio De Plantage in Amsterdam (naast Artis) en wordt uitgezonden op Radio 2. Publiek is van harte welkom de uitzending (gratis) bij te wonen. Meer informatie is ook te vinden via de website www.trosradio2.nl.



Ingezonden persbericht