Gemeente Heerlen

Informatiemarkt Duurzaam Comfort
voor Huis en Tuin

Informatiemarkt Duurzaam Comfort voor Huis en Tuin

Op zaterdag 17 mei a.s. is er een informatiemarkt over de subsidieregeling Duurzaam Comfort voor Huis en Tuin. De informatiemarkt vindt plaats in de hal van het Stadhuis (ingang aan het Raadhuisplein) en duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur. Op de informatiemarkt krijgt men informatie over een aantal maatregelen die in de subsidieregeling opgenomen zijn. Ook zullen een aantal leveranciers zich presenteren en kunt u een bon invullen voor het verkrijgen van de uitgebreide informatiepakketten.

Ook dit jaar zet de gemeente Heerlen een actie op om de toepassing van duurzame energiemaatregelen te stimuleren. De regeling houdt in dat inwoners via één weg subsidie kunnen aanvragen voor duurzame voorzieningen die in, aan of rondom de woning getroffen worden. De voorzieningen hebben betrekking op energiebesparing en/of opwekking van duurzame energie, zoals een zonnepaneel. Maar ook op maatregelen die waterbesparend en/of qua materiaalgebruik duurzaam zijn, bijvoorbeeld een regenton. Bovendien geeft de gemeente Heerlen via deze regeling een extra subsidie, boven op de subsidies die vanuit de landelijke Energie Premie Regeling al gelden.

De regeling is ten opzichte van het vorig jaar iets gewijzigd. De regeling wordt waarschijnlijk 1 juni 2003 opengesteld. Eind mei/begin juni zullen alle inwoners van Heerlen geïnformeerd worden via een speciale krant die huis-aan-huis verspreid worden. Naast de krant is er vanaf eind mei ook een tentoonstelling Duurzaam Comfort voor Huis en Tuin in het Gemeentelijk Informatiecentrum. Het informatiecentrum is van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur geopend en is gelegen aan het Raadhuisplein 20, telefoon: 045-5605050.

Gemeente Heerlen, 7 mei 2003

Afdeling Communicatie

Reina Cobussen, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl