Stichting TELEAC/NOT TeleScoop Nieuwsbrief


---
Aanstaande zaterdag in TeleScoop Magazine

* Virtuele operatiekamer

* Als een patiënt onder het mes gaat moet de operatie in één keer slagen. Het is niet zoals bij computergames dat je na game over opnieuw kunt beginnen met een andere strategie. Aan deze vanzelfsprekendheid komt wellicht een eind, door het systeem dat Robert Belleman ontwikkelde voor zijn promotie. Belleman onderzocht of in Virtual Reality proefoperaties kunnen worden uitgevoerd. Een arts kan dan bijvoorbeeld een aantal verschillende bypassoperaties uitproberen en de best werkende bij de echte patiënt uitvoeren.
* Digital Anonymity and the Law

* Wat is belangrijker: anonimiteit op internet, of toch het kunnen opsporen van boeven? Dat is het centrale vraag van het boek Digital Anonymity and the Law - Tensions and Dimensions. Moeten de wet grenzen stellen aan het recht op anonimiteit? Of moeten we juist de informatiehonger van zowel de publieke als de private sector indammen?

* High tech in Nederland (2)

* De ICT komt uit de VS, Taiwan, of misschien uit Japan. Maar welke rol speelt Nederland? Afl. 2 Palmtop Software maakt wereldwijd furore met Tom Tom Navigator.
* Producttest: Benchmarks (2)

* Hoe bepaal je de kwaliteit van een computer? PC-fabrikanten jongleren graag met megaherzen, maar de prestaties van een computer zijn veel zinvoller te beschrijven.
* Circus Blankesteijn: spam-Nigerianen

* Deze week staan 6 Nigerianen voor de Amsterdamse rechter, omdat zij ervan worden miljoenen te hebben verdiend met e-mailoplichting. Herbert komt in actie! TeleScoop Magazine
Uitzending: zaterdag 17 mei 2003 17.02 - 18.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.


---

Eerder vandaag in TeleScoop Actueel:

* Online advertenties worden steeds agressiever.
* Schermutselingen in de strijd tegen spam.
* Zes Nigerianen voor de rechter wegens e-mailoplichting.
* PeerGuardian beschermt KaZaA-gebruikers tegen spionage van de platenindustrie.
* Column: Vincent Bijlo.
TeleScoop Actueel
Uitzending: elke woensdag 13.30 - 14.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.