Gemeente Apeldoorn

Demonstratie in Apeldoorn op zaterdag 17 mei 2003

De burgemeester van Apeldoorn heeft bij besluit van 14 april 2003 een door het comité Kusters/Malcoci voor 17 mei 2003 aangekondigde demonstratie verboden. De bestuursrechter in Zutphen heeft op 13 mei jl. dit besluit van de burgemeester vernietigd. Als gevolg van deze uitspraak van de rechter moet de gemeente Apeldoorn het comité Kusters/Malcoci alsnog in de gelegenheid stellen te demonstreren. Dit gebeurt op zaterdag 17 mei a.s. van 13.00 tot 14.00 uur.

Als lokatie voor de demonstratie is aangewezen een bedrijventerrein in Apeldoorn Zuid. Deze aanwijzing heeft gevolgen voor diegenen die wonen en/of werken in dit gebied.

De volgende straten worden zaterdagmorgen 17 mei a.s. vroegtijdig afgesloten: de Zwaansprengweg ten oosten van de spoorlijn Apeldoorn-Dieren, Sint Maarten, Saba en het in het verlengde liggende fietspad richting De Maten, Aruba, Bonaire en Curacao. Voor bewoners en/of medewerkers van bedrijven die aldaar zijn gevestigd is het gebied toegankelijk. Het gebied is voor anderen dan de demonstranten van het comité Kusters/Malcoci afgesloten.

De burgemeester zal voor deze dag een noodverordening afkondigen. De politie neemt passende maatregelen. Met vragen kunt u ook op deze zaterdag terecht bij de gemeente op het telefoonnummer 5801010.

Einde persbericht

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1