Gemeente Zwolle

Peter Pot opent jop in Stadshagen

Zaterdag 17 mei opent wethouder Pot de jongerenontmoetingsplek (jop) voor Stadshagen. De gemeente heeft een zeecontainer geplaatst en ingericht op het terrein achter het informatiecentrum.

Het initiatief voor een ontmoetingsplek kwam vanuit de wijk zelf. Veel jongeren klaagden over het ontbreken van een jongerencentrum of een andere centrale plaats waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens wijkplatforms in Stadshagen was dit regelmatig een belangrijk onderwerp. Na overleg met jongeren, buurtbewoners, wijkstichting Stadshagen Totaal, Jongerenraad en politie én na het doorlopen van de ruimtelijke procedure is het dan nu zover. Er is door de gemeente een tijdelijke voorziening gerealiseerd in de vorm van een opgeknapte zeecontainer.
Deze container blijft maximaal 5 jaar op deze plek staan. In de tussentijd wordt gewerkt aan plannen voor een definitieve accommodatie.

Openingsviering
De jongeren vieren de plaatsing van de container met een feestelijke barbecue. Voorafgaand aan de barbecue zal wijkwethouder en wethouder van jongerenzaken, Peter Pot, op spectaculaire wijze de officiële openingshandeling verrichten. Dit gebeurt op zaterdag 17 mei om 17.00 uur.


---