Gemeente Westerveld

15-5-2003
Brandweerwedstrijden in Diever

Zaterdag 17 mei zijn de provinciale brandweerwedstrijden. Dit jaar zijn de wedstrijden georganiseerd door de brandweerpost in Diever. Iedereen is van harte uitgenodigd een kijkje te nemen bij de wedstrijden. De plek waar deze plaatsvinden is nog geheim en wordt pas zaterdag aan de deelnemers bekend gemaakt.

Iedereen die de wedstrijden wil bekijken, kan van 8.00 uur tot 16.45 uur naar het Steunpunt Dieverbrug gaan aan de Rijksweg 36a. Daar wordt verteld waar de wedstrijden zijn.

Inzet met hogedrukstralen
Brandweer Diever organiseert dit evenement voor de derde keer in haar bestaan. De wedstrijd bestaat uit een inzet met twee hogedrukstralen. Er wordt van de deelnemende ploegen een inzet verwacht die gericht is op het blussen van een beginnende brand en een snelle redding van slachtoffers. Van de bevelvoerders wordt verwacht dat er goed doordachte beslissingen worden genomen waarbij de veiligheid van het eigen personeel voorop staat. De ploegen kunnen tijdens de inzet gebruik maken van politie en ambulance.
Prijsuitreiking
De ploegen worden beoordeeld door zes juryleden die per onderdeel punten geven. Aan het eind van de dag komt er een winnaar uit de bus. Burgemeester Anne Meijer reikt om 19.00 uur in het Dingspilhuus de prijzen uit. De twee teams die het hoogst scoren gaan door op regionaal wedstrijdniveau en kunnen uiteindelijk de landelijke kampioenschappen bereiken.

Wedstrijdparcours
Onder leiding van Arend Biemolt en Dirk Buiter heeft de brandweerpost in Diever voor een wedstrijdparcours gezorgd dat uniek is te noemen. Op de locatie kan het publiek zelfs tijdens de wedstrijd in het pand kijken hoe de brandweerlieden in actie komen. De wedstrijden starten om 8.00 uur met brandweer Emmtec en om 16.45 uur sluit brandweer Marknesse als laatste ploeg de rij van de twaalf deelnemende ploegen af.

Iedereen is van harte welkom op de brandweerwedstrijden!