Gemiva-SVG Groep


Stolwijk, 2 mei 2003
Activiteitencentrum en woonlocaties bestaan tien jaar

Straattheater aan het Kerspelpad

Activiteitencentrum De Baanbreker en woonlocaties Het Kerspel en De Cirkel in Stolwijk bestaan tien jaar. Om dit jubileum te vieren, is er op zaterdag 17 mei een groot feest van 11.00 tot 17.00 uur op het plein voor activiteitencentrum De Baanbreker, Kerspelpad 18 in Stolwijk.

Het feest op 17 mei heeft als thema: straattheater. De hele dag zijn er festiviteiten, zoals blikgooien, een rit maken met paard en wagen, een playbackshow, een optreden van een clown, verschillende muzikale acts, en springen op het luchtkussen.

Ongeveer 65 mensen met een verstandelijke handicap bezoeken activiteitencentrum De Baanbreker. In woonlocaties Het Kerspel en De Cirkel wonen 48 mensen met een verstandelijke handicap. "Stolwijk is leuk. Er zijn leuke winkels, zoals een kledingwinkel en een drogist. Er wonen ook aardige mensen", vertelt een bewoonster van Het Kerspel.

Vrijwilligers
De cliënten en medewerkers van De Baanbreker, Het Kerspel en De Cirkel zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Het gaat dan vooral om mensen die met de cliënten willen wandelen en zwemmen, en mensen die mee willen met uitjes. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Dirk-Jan Kwestro, tel. (0182) 34 62 20.

Gemiva-SVG Groep
De Baanbreker, Het Kerspel en De Cirkel behoren tot de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in de provincie Zuid-Holland bijna drieduizend mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap of niet-aangeboren hersenletsel.
Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in een van onze locaties. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun eigen levensomstandigheden en hun persoonlijke toekomst.