Gemeente Krimpen aan den IJssel


Vierde Keramiekmarkt in Krimpen aan den IJssel

Op zaterdag 17 mei 2003 om 9.30 uur opent wethouder M.C. van Deijk-den Hartog de vierde Keramiekmarkt in Krimpen aan den IJssel. Deze wordt gehouden op het plein voor het ontmoetingscentrum De Tuyter aan de Nachtegaalstraat 8 te Krimpen aan den IJssel. Ruim 50 keramisten uit heel het land tonen van 09.30 tot 17.00 uur hun werk.

De organisatoren, Frank Braakhuis en keramiste Marianne Brus, streven een markt na die kan wedijveren met de bekende keramiekmarkten, zoals die van Dwingelo, Gouda en Swalmen. Er zijn serviezen en ander gebruiksgoed te vinden, maar ook autonoom werk. Kwaliteit en veelzijdigheid zijn hierbij kenmerkend. Daarnaast zijn er deelnemers die op het thema Maxima is jarig een werkstuk hebben gemaakt en worden er demonstraties draaien en rakustoken gegeven.

Tot 13.00 uur kan het publiek bepalen welk werkstuk zij het mooiste vindt. Het werkstuk met de meeste stemmen wordt dan om 13.30 uur als publieksprijs bekendgemaakt. Het winnende werkstuk wordt onder het publiek verloot.