ProRail

Persbericht

12-5-2003

Werkzaamheden spoorverdubbeling Amsterdam-Utrecht weekeinde 17 en 18 mei

In opdracht van ProRail wordt in het weekeinde van zaterdag 17 en zondag 18 mei 53 uur aan één stuk gewerkt aan het verdubbelen van de spoorlijn Amsterdam - Utrecht. Tijdens de werkzaamheden is in beide richtingen geen treinverkeer mogelijk. Ook het treinverkeer tussen Breukelen en Woerden ligt in verband met de werkzaamheden stil. De werkzaamhe-den starten zaterdagochtend om 00.25 uur en duren tot maandagochtend 19 mei 04.50 uur. Het is de bedoeling dat de spoorverdubbeling eind 2006 gereed is.

Nieuwe sporen en perrons station Amsterdam Bijlmer In Amsterdam Zuidoost worden na dit weekeinde aan de westzijde van station Amsterdam Bijlmer nieuwe sporen en perrons in gebruik genomen. De nieuwe sporen en perrons liggen op het eerste van vier spoorviaducten waaruit het nieuwe station Amsterdam Bijlmer Arena zal bestaan. Na 18 mei kunnen de westelijke oude sporen en perrons buiten gebruik gesteld worden. Hierdoor ontstaat ruimte voor de verdere nieuwbouw van het station.

In Loenersloot (gemeente Loenen aan de Vecht) worden in het weekeinde van 17 en 18 mei op de plek van de te bouwen spoorwegonderdoorgang Binnenweg circa 30 palen geheid. Deze werk-zaamheden gaan ook ⤮s nachts door. In Breukelen wordt dit weekeinde gewerkt aan de bekisting van het 600 meter lange spoorviaduct bij de aftakking van de spoorlijn naar Woerden-Harmelen.

Het weekeinde van 17 en 18 mei wordt eveneens gebruikt voor onderhoud aan de bestaande spoorlijn. Door veel werkzaamheden te bundelen in één weekeinde, probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Treinreizigers
Intercity's worden omgeleid via Hilversum. Voor de tussenliggende stations zet NS bussen in. Voor meer informatie over de reistijden kunnen reizigers bellen met 0900-9292.


---
Copyright © 2003 ProRail