Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2003
Persberichten distirct Eemland zuid, 09.30 uur

Knikker schieter aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een jongen aangehouden nadat hij had geschoten met een katapult.

Omstreeks 13.45 uur kreeg de politie de melding dat een jongen met knikkers aan het schieten was aan de Ringweg Randenbroek. Hier werd de 15-jarige jongen uit Amersfoort ook aangetroffen. Hij had de knikkers en katapult nog bij zich. De tiener werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hij zal via bureau Halt een alternatieve straf krijgen.

Schennispleger aangehouden

LEUSDEN- Op zaterdagmiddag werd een schennispleger aangehouden. Omstreeks 15.45 uur kregen agenten de melding dat een man, 68 jaar uit Leusden, zonder broek zou rondfietsen door de bossen gelegen aan de Treekerweg. Na een korte zoektocht troffen agenten de man aan. Hij had zijn broek nu weer aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overbracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging controleurs

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een parkeerwachter had beledigd.

Omstreeks 16.15 uur liepen parkeercontroleurs over de Kleine Sint Jansstraat. De controleurs troffen hier een auto aan welke half op de weg geparkeerd stond. Terwijl er een bon werd uitgeschreven, kwam de bestuurder van de auto, een 28 jarige Amersfoorter, bij zijn auto. Hij begon direct de controleurs uit te schelden. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Berovers aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een man beroofd van zijn zojuist gepinde geld.

De daders konden korte tijd later worden aangehouden. Omstreeks 17.50 uur pinde een 43-jarige man uit Amersfoort geld bij een pinautomaat gelegen aan het Pieter Stastokerf. Toen het geld uit de automaat kwam, griste een onbekend persoon het geld weg en stapte in een auto. De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar de weggereden auto.

Agenten zagen de auto rijden op de Hogeweg. De inzittenden van de auto, een 19-jarige vrouw en twee mannen in de leeftijd van 21 en 24 jaar allen afkomstig uit Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Inbreker aangehouden
AMERSFOORT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een binnenvaartschip.

Omstreeks 19.30 uur kwam de schipper terug bij zijn boot die lag afgemeerd aan de Wolframkade. In het stuurhuis van de boot trof de schipper een 31-jarige man aan zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man had huisraad in zijn hand en het woongedeelte van de schip was doorzocht.

De inbreker werd door de schipper aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Hij is ingesloten voor verhoor.