Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2003 Persberichten district Eemland noord, 10.45 uur

Winkeldief aangehouden

EEMNES- Op zaterdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 15.00 uur wilde een 28-jarig man uit Eemnes met enkele niet betaalde levensmiddelen een winkel verlaten aan de Torenzicht. Dit werd gezien door winkelpersoneel en de politie werd gewaarschuwd. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Controle bromfietsen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Op zaterdagavond/nacht werd van 23.00 uur tot 03.00 uur extra toezicht gehouden in het centrum. Een motoragent controleerde in totaal 8 bromfietsen. 5 bekeuringen werden uitgereikt voor oa. het rijden zonder helm, te groot vermogen en het rijden zonder certificaat. Een 17- jarig meisje uit Bunschoten reed op een bromfiets en had teveel gedronken. Ze blies op het bureau 240 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief weer in de fout

DEN DOLDER- Op zaterdagmiddag werd een winkeldief alweer opgepakt. Omstreeks 16.50 uur wilde de 31-jarige vrouw uit Soesterberg een winkel aan de Paduaweg verlaten zonder enkele goederen af te rekenen. Winkelpersoneel zag dit en hield de vrouw tegen. De politie werd gewaarschuwd en trof bij de vrouw enkele andere goederen aan afkomstig van een andere winkel. De vrouw werd meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat ze al voor de 17e keer in 7 jaar tijd was opgepakt voor winkeldiefstal. Tegen haar is proces- verbaal opgemaakt.