Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 18-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 0651401952

Aanhouding
ALMERE Aan de Leerlinghof was de politie zaterdagmorgen bezig met een parkeercontrole. Er werd onder meer een bekeuring geschreven voor een 28-jarige Almeerder die geen parkeerkaartje had gekocht voor zijn wagen. Hij was het hier niet mee eens en begon diverse scheldwoorden te uiten tegen agenten. Daarna sloot hij zichzelf op in zijn wagen. Agenten gaven hem te kennen dat hij was aangehouden, maar de man weigerde verder iedere medewerking. Toen agenten de auto geopend hadden, bleef de Almeerder zich verzetten en gebruikte hij geweld tegen één van de agenten. Ook vernielde hij een andere auto, die naast zijn eigen voertuig stond. Daarom werd besloten om pepperspray te gebruiken, waarna de verdachte geboeid werd afgevoerd naar het politiebureau. Na verhoor werd hij met een boete en een dagvaardiging op zak, weer heengezonden.

Geweld
ALMERE De politie kreeg zaterdag aan het eind van de middag, melding van een vechtpartij in de trein op station Muziekwijk. Daar bleek dat vier onbekende jongens voor overlast zorgden, ze hadden een zogenaamde treinsleutel in hun bezit gekregen, waardoor ze bepaalde ruimten in de trein konden betreden. Personeel van de NS probeerde de sleutel terug te krijgen, waarbij er over en weer geduwd en geslagen werd. Uiteindelijk konden de vier er vandoor gaan. De politie heeft vervolgens nog in de omgeving gezocht, maar het kwartet jongeren niet aangetroffen.

DRONTEN Aan de Educalaan bleek zaterdagnacht sprake te zijn geweest van een vechpartij. Ter plaatse bleek dat een 19-jarige Drontenaar geslagen was door een onbekende man, die er vandoor was gegaan in een auto. Het bleek om een 23-jarige man uit Dronten te gaan, die in zijn woning aan De Oost kon worden aangehouden. Na verhoor is duidelijk geworden dat de verdachte moedwillig met zijn auto op een groepje van drie mannen en twee vrouwen is ingereden, waarna hij ook nog de 19-jarige man uit Dronten heeft geslagen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Toezicht
ZEEWOLDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag toezicht gehouden bij een feest aan de Horsterweg. Volgens de aanwezige agenten was het rustig en gezellig druk. Na afloop ontstonden er wat rumoerigheden, maar die konden door de agenten in de kiem gesmoord worden. Wel was er later die nacht op de Flevoweg sprake van een vechtpartij. Toen agenten daar te plaatse kwamen, troffen zij een 20-jarige man uit Zeewolde aan. Hij was gewond aan zijn gezicht, waarna agenten de ambulance waarschuwden. De man werd onder politiebegeleiding naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk gebracht, waar later een verklaring van hem kon worden opgenomen. De man bleek neusletsel te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft een vermoeden wie de dader is.

Brand
ALMERE In een schoolgebouw aan de Betje Wolfstraat was er zaterdagavond sprake van een brand. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. De zijkant van de gevel heeft vlam gevat, waarschijnlijk ontstaan doordat er afval in brand gestoken is. De brandweer heeft de brand geblust.

LELYSTAD Op de Nikkelstraat stond zaterdagmiddag een auto in brand. Een technisch mankement is hiervan de oorzaak. Een 34-jarige man uit Lelystad die bezig was met onderhoud aan de wagen, raakte door de vlammen gewond. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen, de wagen brandde volledig uit.

TOLLEBEEK Op de kruising Zuidwesterringeweg met de Urkerweg hebben agenten in de nacht van zaterdag op zondag een brandje in een kas geblust. Volgens de politie is er vermoedelijk geen sprake van brandstichting.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de Veluwedreef vond zaterdagmiddag een aanrijding met letsel plaats. Een 38-jarige Almeerder reed in zijn auto achter een 45-jarige bestuurster. De man zag te laat dat de vrouw remde voor het rode verkeerslicht, waarna hij een aanrijding niet meer kon voorkomen. De Almeerder moest overgebracht worden naar het Flevoziekenhuis, waar hij verder behandeld is. Zijn letsel is niet bekend.

BIDDINGHUIZEN Op de Strandgaperweg vond zaterdagmiddag een eenzijdige aanrijding plaats. Een 55-jarige vrouw uit Hoofddorp reed op een zogenaamde quad op een terrein van een recreatie-oord. Ze miste op een gegeven moment een bocht en belandde daardoor in een sloot. Ze werd met armletsel per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

URK Op de Bornhormlaan was er zaterdag aan het begin van de avond sprake van een aanrijding tussen een motorrijder en een automobiliste. Een 18-jarige vrouw uit Urk reed in haar auto en wilde een parkeerhaven verlaten. Ze zag daarbij een 41-jarige motorrijder uit Urk over het hoofd. Hij probeerde uit te wijken, maar kon toch niet voorkomen dat hij kwam te vallen. Hij had de nodige schaafwonden en werd daarom overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord.