DIERENBESCHERMING

Alphense kattenhater slaat weer toe: 1000 euro beloning!

Alphense kattenhater slaat weer toe!
Dierenbescherming looft 1000 euro beloning uit voor gouden tip

Den Haag, 18 mei 2003 - Dit weekeinde heeft de kattenhater in Alphen aan de Rijn twee nieuwe slachtoffers gemaakt. Eén kat werd dood gevonden, een andere, die met een chipzak over zijn hoofd in een sloot is gegooid heeft het gelukkig overleefd. De afgelopen twee maanden zijn er al 10 verdronken katten gevonden in en rond Alphen. Om zo snel mogelijk de kattenhater te kunnen vinden looft de Dierenbescherming 1000 euro uit voor de gouden tip die kan leiden tot aanhouding van de dader.

In totaal hebben de Dierenbescherming en de politie nu twaalf katten op diverse locaties in het water gevonden. De meeste dieren zijn zo sterk door het water aangetast dat identificatie erg moeilijk is. De dode poes die zaterdag gevonden is, is zwart en heeft een gebroken achterpoot. De levende kater is cypers met wit en heeft een bandje om. Op dit moment zit de levende kater in het asiel in Alphen aan de Rijn bij te komen.

Tipgevers kunnen met de Dierenbescherming bellen tijdens werkdagen op telefoonnummer 070 314 27 00 of kunnen contact opnemen met de plaatselijke afdeling in Alphen a/d Rijn op nummer 06 51 20 26 29. Of kunnen hun tip via de site www.dierenbescherming.nl melden. Uiteraard worden de tips vertrouwelijk behandeld.


- einde bericht -