Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-05-2003
1e persbericht van zondag 18 mei 2003 Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding na bedreiging
In een woning aan de Molenstraat is zaterdagmiddag om 15.15 uur een 29-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die middag een medebewoner met een mes bedreigd te hebben. De verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld. Het mes is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging
Zaterdagmiddag is om 15.55 uur, in het winkelcentrum Woensel, een 43-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. De man was eerder op de middag al bekeurd voor het drinken op straat. Nu zat hij op een terras en bedreigde het bedienend personeel met een mes. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. Het mes is inbeslaggenomen

Eindhoven: Zakkenroller aangehouden
Zaterdagmiddag om 17.05 uur is op de Kruisstraat een 31-jarige inwoner van Heeze aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 6 mei op de Kruisstraat, de GSM van een 23-jarige Eindhovense te hebben gerold. Toen het slachtoffer zaterdagmiddag over de Kruisstraat liep zag ze de man en waarschuwde de politie. De man is voor onderzoek inverzekering gesteld.

Best: Aanhouding na schennis
Op de Maas is zaterdagmiddag om 17.25 uur een 35-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had kort ervoor ten overstaan van anderen zijn geslachtdeel getoond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal fiets
Een 32-jarige Eindhovenaar is zaterdagmiddag om 18.10 uur op het Stationsplein aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een fiets. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Aanhouding vader en zoon
Zaterdagavond om 19.10 uur zijn op de Emmasingel een 35-jarige Eindhovenaar en zijn 14-jarige zoon aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een bromfiets te hebben weggenomen. Het stuurslot van de bromfiets was vernield. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Helmond: Aanhouding na onenigheid
Zaterdagavond om 22.30 uur is op de Twijnsterhof een 20-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van de woning van zijn ouders te hebben vernield en zijn vader te hebben mishandeld. De verdachte kon slechts onder hevig verzet worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
In een woning aan De Smelen is zaterdagavond tussen 22.00 uur en 22.14 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door inklimmen aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een aantal sieraden weggenomen.

Eindhoven: Tasjesroof
Zaterdagavond omstreeks 23.15 uur zijn op de Karel de Grotelaan een 18-jarige Veldhovenaar en zijn vriend, onder bedreiging met een mes, van hun portemonnaies en GSMs beroofd. De slachtoffers waren op de fiets op weg naar huis toen zij plotseling door vier jongens werden tegen gehouden. Een van de overvallers dreigde met een mes en eiste hun portemonnaies en GSMs. Nadat zij deze te pakken hadden vertrokken de vier overvallers. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Aanhouding na ongeval
Een 49-jarige automobiliste uit Helmond is zaterdagavond om 23.50 uur op het Binderseind aangehouden. De vrouw had kort ervoor op de kruising Binderseind Heistraat een aanrijding met een fietster veroorzaakt en bleek onder invloed te zijn. De fietster raakte niet gewond. De verdachte blies ruim 1,05 promille. Zij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Tussen zaterdagavond 20.45 uur en zondagmorgen 00.00 uur is er ingebroken in een woning aan De Vlasakker. Men kwam binnen door inklimmen van een openstaand raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn 2 laptops, een videocamera, een fototoestel, GSMs en geld, weggenomen.