Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 18 mei 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: Stadjer botst tegen verkeerslicht
Een 64-jarige man uit Groningen is zaterdagochtend na aanrijding op de Verlengde Hereweg gewond geraakt. De Stadjer raakte vermoedelijk onwel, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Hij botste vervolgens op de kruising met de Helper Brink tegen een verkeerslicht aan. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto werd door een sleepbedrijf afgevoerd. De politie heeft het ongeval gerapporteerd.

Groningen: politie houdt straatrover aan
De politie heeft zaterdagnacht in de Nieuwstad een 26-jarige man uit Eelde aangehouden voor diefstal met geweld en afpersing. De Drent had op het Kleine der A twee mannen van 21 en 27 jaar, respectievelijk uit Groningen en Winsum, bedreigd met een mes om vervolgens geld te eisen. De Stadjer kreeg hierbij een mes op de borst gedrukt. Hierop gaven beide mannen een klein geldbedrag af aan de straatrover. Vervolgens wist de verdachte in eerste instantie op zijn fiets te ontkomen. Later in de nacht zagen surveillerende politieagenten een man lopen, die voldeed aan het opgegeven signalement van de straatrover. Hij werd vervolgens buiten heterdaad aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. Mogelijk dat de verdachte in aanmerking komt voor meerdere vermogensdelicten.

Groningen: snelle rijders moeten rijbewijs inleveren De politie heeft zaterdagochtend en middag bij een snelheidscontrole op de Plataanlaan vier rijbewijzen ingevorderd. Een 29-jarige Stadjer reed 126 km/uur, een 31-jarige man uit Aduard reed 122 km/uur, een 25-jarige man uit de stad reed 123 km/uur en een 29-jarige man uit Appingedam maakte het helemaal te bont en reed 147 km/uur. Dit terwijl op de Plataanlaan een maximum snelheid geldt van 70 km/uur. Alle vier moesten hun rijbewijs inleveren. De Appingedamster had dubbel pech: ook zijn auto werd door de politie in beslag genomen. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Groningen: fietsers botsen, vrouw gewond
Een 19-jarige vrouw uit Haren is zaterdagmiddag op de Herebrug gewond geraakt na een ongeval. De vrouw reed op haar fiets en kwam op de Herebrug in aanrijding met een 50-jarige man uit Groningen, die ook op een fiets reed. Zowel de vrouw als de man hadden als fietser groen licht en kwamen op door nog onbekende toedracht op de brug met elkaar in botsing. De vrouw kwam hierbij te vallen. Met onbekend letsel is zij naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De fiets van de vrouw heeft de politie veiliggesteld.

Groningen: fietser en bromfietser botsen
Op de kruising Asingastraat en de Bedumerstraat zijn zaterdagmiddag een 45-jarige fietser en een 24-jarige bromfietser, beiden uit de stad, met elkaar in aanrijding gekomen. De bromfietser raakte hierbij gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De fietser verleende op de kruising geen voorrang aan de bromfietser. De 45-jarige bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd vervolgens aangehouden. Op het politiebureau werd geconstateerd dat 1,2 promille alcohol in zijn bloed had en dus teveel had gedronken. De bromfiets van het slachtoffer wordt door de politie technisch onderzocht. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Groningen: buurmannen aangehouden na ruzie
De politie heeft zaterdagavond op de Loopplank na een geëscaleerde burenruzie twee mannen aangehouden. Een 54-jarige man had onenigheid gekregen met zijn 28-jarige buurman. Dit liep dermate uit de hand dat de oudste van de twee een kei tegen het hoofd van zijn buurman had gegooid. Het slachtoffer is vervolgens voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd vervolgens door de politie aangehouden voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Later bleek dat het gewonde slachtoffer zijn oudere buurman ook had geslagen. Na behandeling in het ziekenhuis werd ook hij voor mishandeling aangehouden. De politie moest met meerdere eenheden de burenruzie beslechten. Na de aanhoudingen van beide buurmannen keerde de rust weer terug. De oudste buurman werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De jongste buurman mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: botsende alcomobilist aangehouden
Op de Petrus Campersingel heeft de politie zaterdagavond een 26-jarige man uit Duitsland aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De Duitser had met zijn auto tegen een verkeerszuil gereden en was hij vervolgens doorgereden. De man had zijn auto in een hofje geparkeerd, maar kon toch worden getraceerd. De Duitse automobilist bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook zijn auto werd voor technisch onderzoek in beslag genomen. De man mocht na verhoor het politiebureau te voet verlaten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: politie voorkomt erger na autobrand
Op de kruising van de Vinkenstraat met het Koekoekplein is zaterdagnacht een personenauto uitgebrand. Het voertuig is op onbekende wijze in brand geraakt. De auto ging spontaan aan de rol en kwam tot stilstand tegen een geparkeerd voertuig. De politie wist tijdig de eigenaar van het geparkeerde voertuig te waarschuwen, waardoor deze auto net op tijd onbeschadigd in veiligheid kon worden gebracht. De brandweer bluste de autobrand. Het voertuig is door een sleepbedrijf afgevoerd.

Groningen: overlastpleger voor vernieling aangehouden De politie heeft zaterdagnacht een 44-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor vernieling. De dakloze man vernielde de ruit van een toegangsdeur aan de Herebinnensingel. Hij wilde testen hoe lang het zou duren voordat hij zou worden aangehouden. Dat duurde niet lang. Hij is ingesloten en zal worden gehoord.

Marum: inbraken in woningen
Onbekenden hebben vrijdagnacht in drie woningen aan de Parkstraat, de Hoornweg en de Vondelstraat ingebroken. De daders verschaften zich in alle drie gevallen toegang tot de woningen door een deur te forceren. In de woning aan de Parkstraat was het de tweede keer binnen een week dat er ingebroken was. Bij de eerste inbraak kwamen de daders niet verder dan een afgesloten tussendeur. Ook bij de inbraak van vrijdagnacht kwam men niet verder dan de tussendeur. Vermoedelijk is niets uit deze woning weggenomen. De woning aan de Hoornweg betrof een kapperszaak met een woongedeelte boven het bedrijf. Hier nam men in ieder geval twee fotocameras en een mobiele telefoon weg. Ten slotte werden uit de woning aan de Vondelstraat twee portemonnees met diverse bankpassen, een klein geldbedrag en een mobiele telefoon weggenomen. Later werd in de Thorbeckestraat een gedeelte van de gestolen spullen teruggevonden. De politie stelt een onderzoek naar de inbraken.

Marum: asielzoeker aangehouden voor zware mishandeling De politie heeft zaterdagochtend op het terrein van het AZC aan de Haarsterree een 17-jarige asielzoeker aangehouden voor zware mishandeling. De asielzoeker had onenigheid gekregen met een andere asielzoeker van 17 jaar. De verdachte had zijn leeftijdsgenoot met een mes bedreigd en met een fles tegen het hoofd geslagen. De politie heeft de man vervolgens ingerekend. Ook werd een mes in een caravan aangetroffen en in beslag genomen. Het slachtoffer moest zich met een hoofdwond onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte is ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Winsum: diefstal van autovelgen
Onbekenden hebben zaterdagnacht in de Kloosterstraat, Molenstraat, Regnerus Praediniusstraat, de Borgweg en de Wigbolt Ripperdastraat velgen van autos gestolen. De politie was de dader(s) kennelijk op het spoor, omdat op het terras van een horecagelegenheid en bij het gemeentehuis meerdere velgen werden teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s). Ook verzoekt de politie aan gedupeerden aangifte te doen op het politiebureau. De meeste velgen wist de politie terug te vinden. Eigenaren kunnen mogelijk hun velgen terugkrijgen.

Wildervank: inbreker aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag op de Woortmanslaan een 30-jarige man uit Lelystad aangehouden voor diefstal vanaf een bedrijventerrein. Een beveiligingsmedewerker betrapte de inbreker op het moment dat deze bezig was gereedschap in zijn auto te laden. De verdachte werd vervolgens door de gealarmeerde politie ingerekend en vervolgens ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. Mogelijk dat de man verantwoordelijk is voor meerdere inbraken.

Stadskanaal: drie gewonden bij verkeersongeval
Een 82-jarige vrouw uit Stadskanaal, een 21-jarige man en een vrouw, beiden uit Emmercompascum zijn gewond geraakt bij een ongeval op de kruising A.G. Wildervanckweg en de Nautilusweg. De 82-jarige vrouw verleende in haar auto op de kruising geen voorrang aan de 21-jarige Drent, die ook in een auto reed. Alle drie betrokkenen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Bij alle drie bleken de verwondingen enigszins mee te vallen en konden zij na behandeling het ziekenhuis verlaten. De politie heeft het ongeval gerapporteerd.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)