Politie Midden- en West Brabant

Dode en zwaargewonde bij ongevallen in Zundert en Ulicoten

BREDA, zondag 18 mei 2003

ZUNDERT: In de nacht van zaterdag op zondag 18 mei is omstreeks 6.30 uur een 26-jarige man uit Roosendaal om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Rucphenseweg in Zundert.

De man reed in zijn auto en is door onbekende oorzaak in de berm geraakt. In een poging weer op het verharde wegdek terug te komen, heeft hij vermoedelijk een te sterk corrigerende stuurbeweging gemaakt, waardoor hij aan de overzijde van de weg tegen een boom is gereden. Twee getuigen sloegen via 112 direct alarm bij de hulpdiensten, die echter niet meer konden voorkomen dat de man korte tijd later overleed.

ULICOTEN: Omstreeks 6.45 uur deed zich buiten de bebouwde kom een verkeersongeval voor op de Meerleseweg in Ulicoten. Een 33-jarige man uit Ulicoten reed met zijn personenauto vanaf zijn oprit de straat op en raakte vermoedelijk in de bocht enkele centimeters op de andere weghelft, toen daar juist in de tegenovergestelde richting zijn 29-jarige schoonzus uit Ulicoten in haar personenauto aan kwam rijden. De vrouw reed op dat moment vermoedelijk ca. 70 km/u. De twee auto`s raakten elkaar frontaal.

De man kon weliswaar zelfstandig uit zijn auto komen, maar liep een aantal kneuzingen en vleeswonden op; de vrouw brak haar rug en raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Beiden werden per ambulance naar het Amphiaziekenhuis vervoerd (lokatie Langendijk).

Medewerkers van de traumaheli boden ter plaatse ondersteuning. De politie heeft de weg afgesloten voor het overige verkeer en de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek heeft direct een sporenonderzoek ingesteld, dat de bovenstaande bevindingen heeft opgeleverd.

Bron: Manon Ostendorf