Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, autokrakers slaan 19 keer toe
Publicatiedatum: 18-05-2003

Autokrakers hebben in het afgelopen weekend negentien keer in Arnhem een auto opengebroken en waardevolle spullen uit de voertuigen gestolen. De autokraken vonden op verschillende plaatsen in en buiten de stad plaats. Nog steeds blijkt dat automobilisten waardevolle spullen zichtbaar in hun wagen achterlaten. De sterk gestegen voertuigcriminaliteit krijgt volop aandacht. Naast de uitvoer van het preventieproject `Niets erin Niets eruit', gaat de regio ook repressief de teugels aantrekken. In het district Rivierenland is er voor een periode van vier tot zes weken een project van start gegaan om inzicht te krijgen in de identiteit en werkwijze van voertuigcriminelen.
Aan de hand van de gegevens die opgesloten liggen in aangiftes, meldingen, of bijvoorbeeld kentekens, wordt onderzocht of er bepaalde verbanden gelden in de werkwijze van de dader die vervolgens weer een daderindicatie kan opleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem-Heelsum-Renkum, woninginbraken
Publicatiedatum: 18-05-2003

Het afgelopen weekend werd er in Arnhem, Heelsum en Renkum 13 maal ingebroken in een woning. De buit bestond voornamelijk uit geld, waardepapieren, foto- en beeldapparatuur en sieraden. De politie wijst erop dat het belangrijk is om de woning tegen inbraak te beveiligen. Het inbraakrisico gaat met 90 procent naar beneden wanneer een woning beveiligd is volgens de normen van het politiekeurmerk Veilig Wonen. Informatie hierover kan worden ingewonnen bij de plaatselijke politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum, auto na aanrijding volledig uitgebrand
Publicatiedatum: 18-05-2003

Te hoge snelheid en een foutieve inhaalmanoeuvre leidden zaterdagochtend tot een ernstig eenzijdig ongeval op de A-50. De bestuurder van een personenwagen uit Arnhem reed, volgens getuigenverklaringen, omstreeks 05.30 uur met zeer hoge snelheid over de A-50 in de richting van het verkeersknooppunt Grijs Oord. Enkele honderden meters voor het knooppunt wilde de bestuurder een vrachtauto inhalen en verloor daarbij de macht over het stuur. Hij schoot de vluchtstrook op en reed het talud af. De auto schampte daarbij een lantaarnpaal en vier bomen. Verschillende auto-onderdelen, waaronder delen van het onderstel markeerden de `duikvlucht'. De auto brandde daarna volledig uit. De bestuurder is met letsel, zij het niet levensgevaarlijk, afgevoerd naar het Rijnstateziekenhuis te Arnhem. Het Korps Landelijk Politiediensten heeft de aanrijding verder afgehandeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Spankeren-Velp, ruim 1000 automobilisten te snel Publicatiedatum: 18-05-2003

Bij een snelheidscontrole op vrijdagavond binnen de bebouwde kom van Spankeren liepen 590 automobilisten tegen de lamp. De controle werd door middel van radar uitgevoerd op de Zutphensestraat van 14.30 uur tot 21.00 uur. Er werden 6500 bestuurders gecontroleerd. Het aantal overtreders steeg naarmate het later werd. Op hetzelfde tijdstip werd ook binnen de bebouwde kom van Velp gecontroleerd. Daar was het percentage hardrijders minder hoog. Van de 7000 gecontroleerde voertuigen reed nog geen één procent te snel. Er werden daar 55 automobilisten bekeurd
Op zaterdagmorgen van 07.30 uur tot 13.30 uur werd wederom dezelfde weg in Spankeren gecontroleerd. Toen klokte de radar 4200 automobilisten waarvan er 365 te snel reden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606