Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-05-2003 Persberichten Politie Limburg-Zuid
Zondag 18 mei 2003

District Heerlen

Brunssum Brand

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 4.00 uur ontstond brand in een leegstaande woning gelegen aan de Wijenweg in Brunssum. De brand woedde aan de achterzijde van de woning. De brandweer had de brand vrij snel onder controle. De bewoners van een naastgelegen woning moesten hun woning via een plat dak verlaten. De brand is door nog onbekende oorzaak vermoedelijk in een vuilcontainer ontstaan. Belendende percelen liepen lichte rook- en waterschade op. De Technische Recherche stelt een onderzoek in.

Heerlen Inbraak

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Limburgiastraat in Heerlen. Men verschafte zich toegang na het vernielen van een ruit van de voordeur. Diverse kamers werden doorzocht. Gestolen werden twee videocameras, twee videorecorders en een GSM.

Heerlen Aanhouding

In de ancht van zaterdag op zondag, omstreeks 2.00 uur werd op de Ganzeweide in Heerlen een 22 jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden. Door agenten werd gezien dat de verdachte bloemen uit een bloembak trok en deze vervolgens op de rijbaan smeet. De man werd ter zake baldadigheid aangehouden.

Heerlen Aanhouding ter zake opiumwetgeving

Door agenten werd gezien dat de bestuurder van een voertuig zich op de parkeerplaats Kerkraderweg/Stadionbaan bezig hield met dealactiviteiten. Toen de verdachte de politie in de gaten kreeg reed de verdachte met volle snelheid achteruit zonder te kijken de Stadionbaan op. Hierbij raakte hij met de achterzijde de voorkant van een passerende auto, om vervolgens met de rechterzijde tegen de rechterzijde van diezelfde auto te botsen. De bestuurder reed daarna met volle snelheid achteruit weg, keerde en reed via de Kerkraderweg in de richting van het centrum. De verdachte werd door een andere patrouille op de Kissel tot stoppen gedwongen en de twee inzittenden werden aangehouden. De bestuurder is een 25 jarige inwoner van Brunssum. In de auto werden 5 gram harddrugs aangetroffen. Bij een onderzoek in de woning van de verdachte in Brunssum werden een vuurwapen met vijftig patronen en nog een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. De bijrijder, een 25 jarige Heerlenaar, werd na onderzoek in vrijheid gesteld. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Heerlen Aanhoudingen

Op zaterdagochtend, omstreeks 6.00 uur, werd bij de politie gemeld dat er ruiten werden ingegooid van een pand gelegen aan de Ganzeweide in Heerlen. Aan de hand van het opgegeven signalement trof de patrouille op het Belemnieterf twee personen aan die bij het zien van de politie op de vlucht sloegen. Een van de verdachten, een 18 jarige Heerlenaar werd na een korte achtervolging op de Ganzeweide in de kraag gevat. De andere verdachte, 17 jaar oud en uit Heerlen, werd in een tuin aan de Ganzeweide aangetroffen.

Uit het onderzoek bleek dat het tweetal meer op de kerfstok had dan de vernieling van de ruiten. Zij bleken ingebroken te hebben in een geparkeerde auto die op de Ganzeweide stond. Na het vernielen van een zijruit met een kei werd de de autoradio gestolen en het dashboard vernield. Tevens bleek men de etalage van een videotheek te hebben vernield en hieruit werden een aantal videobanden, DVDs en een etalagepop gestolen. De goederen werden in de buurt weggegooid. Op het Koraalerf werd de ruit van een auto vernield. Het tweetal werd voor onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Heerlen Bedrijfsongeval

In een alluminiumbedrijf gelegen op het industrieterrein Dentchenbach in Heerlen kwam op zondagochtend, omstreeks 10.30 een werknemer om het leven. De man, een 32 jarige inwoner van Heerlen, raakte door nog onbekende oorzaak beklemd in een machine, ten gevolge waarvan hij overleed. Arbeidsinspectie en politie stellen een onderzoek in.

District Sittard

Beek Verkeerscontrole

Op zaterdag werd tussen 13.30 uur en 15.30 een verkeerscontrole gehouden op de Steinderweg in Beek. Er werden 28 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordels. Vijf bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van de juiste bescheiden. Verder werden nog twee bekeuringen opgemaakt voor het negeren van het inhaalverbod en voor een verlopen APK. Op de Prins Mauritslaan in Beek werd daarna gecontroleerd op het dragen van de autogordels. Er werden 13 automobilisten bekeurd voor het rijden zonder gordel.

Sittard Alcohol en verkeer

Op zaterdag, omstreeks 18.20 uur werd in de Eggelstraat in Sittard een 33 jarige automobilist uit Sittard gecontroleerd die slingerend over de Rijksweg reed. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.4 0/00. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Geleen Aanhouding winkeldief

Op zaterdagnamiddag werd in de Salmstraat in Geleen een 27 jarige inwoner aangehouden. De man had in diverse winkels diefstallen gepleegd. In een winkel gelegen is de Salmstraat had de verdachte 19 DVDs weggenomen. Uit een kledingzaken eveneens in de Salmstraat stal de verdachte een trui. Uit een zaak in de Raadhuisstraat ontvreemdde de verdachte twee playstation memorycards en een afstandsbediening uit een vitrine. Bij zijn aanhouding was de verdachte in bezit van verdovende middelen en een schroevendraaier. Na zijn aanhouding is de man in verzekering gesteld.

District Kerkrade

Landgraaf Aanhoudingen

Op de Beuteweg in Landgraaf werden zondagochtend omstreeks 3.00 uur, twee mannen van 30 en 31 jaar oud en beiden uit Landgraaf aangehouden. Even voor de aanhoudingen was een vechtpartij geweest tussen twee groepen op het Sun-plein waarbij over en weer rake klappen vielen. De vechtende partijen werden door de Kerkraadse politie, geassisteerd door een aantal patrouilles uit Heerlen gescheiden. Een man raakte gewond doch hij wilde zich niet onder doktersbehandeling stellen en wenste ook geen aangifte te doen. De twee verdachten werden aangehouden omdat zij ondanks herhaaldelijk daartoe te zijn gesommeerd, zich niet wensten te verwijderen.

Kerkrade Aanhoudingen

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 00.10 uur werden in de Wijngracht in Kerkrade een 21 jarige man uit Hoensbroek en een 15 jarige knaap zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Het tweetal had, na het vernielen van een raam, ingebroken in het ziekenhuis en werd door de politie die ter plaatse ging ontdekt toen zij het gebouw ontvluchtten. Na een korte achtervolging kon een van de daders worden aangehouden in de Wijngracht en de andere had zich in de struiken eveneens aan de Wijngracht verstopt. Het tweetal had een etui met gereedschap gestolen. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten.

Kerkrade Aanhoudingen ter zake opiumwetgeving

Op zaterdagavond, omstreeks 20.30 uur werd in de Elizabethstraat in Kerkrade een Duits voertuig met vier inzittenden gecontroleerd. In het voertuig werden ruim 200 gram marihuana en 105 gram amfetamine aangetroffen. Het viertal, mannen van 24, 21, 21 en 25 jaar uit Kerpen, Marienheide en Bergheim werd aangehouden. De drugs werden in beslag genomen. Het viertal werd ingesloten en later in verzekering gesteld.

Simpelveld Brand

Op vrijdagnacht, omstreeks 2.00 uur., ontstond brand in een halfopen schuur gelegen aan de Bosschenhuizen in Simpelveld. In de schuur lag stro opgeslagen dat vlam vatte. De brandweer was tot 6.00 uur in de weer om het vuur te blussen. Het vuur is vermoedelijk aangestoken. Door de politie en de technische recherche wordt een onderzoek ingesteld.

District Maastricht

Maastricht Zestiende verdachte MVV-ongeregeldheden aangehouden

Op zaterdagochtend omstreeks 11.30 uur is, aan de hand van beelden van het cameratoezicht, een 21 jarige inwoner van Maastricht in zijn woning in de wijk Daalhof aangehouden. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen politieagenten afgelopen woensdag op de Markt in Maastricht. Het is de zestiende aanhouding die de politie in het kader van haar onderzoek naar de ongeregeldheden verricht.

Vier verdachten zijn zaterdag in vrijheid gesteld.

Maastricht Aanhoudingen

Op zondagochtend, omstreeks 3.00 uur is op de Kesselskade een 18 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man bleef zich bemoeien met een onderzoek dat de politie daar instelde bij een aangetroffen gestolen bromfiets. Na herhaaldelijk te zijn gesommeerd weigerde de man door te lopen. Toen hij de agenten beledigde werd hij aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau.

In de Mariastraat werd een 18 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. Door agenten werd gezien dat de verdachte een fiets oppakte en deze tegen de gevel van een huis gooide. Hij werd aangehouden en werd naar het politiebureau getransporteerd.

Maastricht Aanhouding

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 1.30 uur, hoorden twee agenten van het biketeam op de Maasboulevard in Maastricht een schreeuw. Toen zij in de richting van de schreeuw fietsten zagen zij een persoon naast een auto gebukt staan en vervolgens op een fiets stappen. De man fietste recht in de armen van de bikers, achtervolgd door een man die de fietser in de Franse taal voor dief uitmaakte. Uit het onderzoek bleek dat de verdachte, een 41 jarige inwoner van Maastricht was. De man had de zijruit van een geparkeerde auto ingeslagen. In de auto lag een man, 35 jaar uit Heugas (Fr), te slapen terwijl zijn beurs op de bijrijderstoel lag. De verdachte had na de vernieling van de ruit de beurs weggegrist, doch hij fietste gelukkig in de armen van de politie. De verdachte werd aangehouden en ingesloten.

Banholt Brand

Op zaterdagochtend, omstreeks 8.00 uur ontstond brand in de harmoniezaal aan de Bredeweg in Banholt. Door de brandweer werd de brand geblust. Omstreeks 8.30 uur werd het sein gegeven dat de brand meester was. De berging met daarin bouwmaterialen en een houten podium werden zwaar beschadigd door de brand. Ook is er enige roet en waterschade. De brand is naar alle waarschijnlijkheid aangestoken. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Maastricht Blote man aangehouden

Op zondagochtend omstreeks 4.40 uur werd op de Brouwersweg een 32 jarige inwoner van Bilzen aangehouden. De man was door drie dames naakt in de struiken aangetroffen en vervolgens door een medewerker van een beveiligingsbedrijf in de kraag gevat toen hij zich in zijn auto zat aan te kleden. De man werd overgedragen aan de politie. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten.

Maastricht Man mishandeld

Op zondagochtend deed een 23 jarige inwoner van Heerlen aangifte van het feit dat hij omstreeks 3.30 uur, door een groep van vijf personen pop de Scharnerweg was mishandeld. De benadeelde maakte deel uit van een groepje van drie dat zonder enige aanleiding vanaf het station werd gevolgd en bedreigd door een groep van 5 mannen. In de tunnel werd de benadeelde die als laatste rende achterover getrokken en vervolgens werd hij door het vijftal geslagen. Hij wist te ontkomen en zich bij zijn vrienden aan te sluiten. De man liep lichte verwondingen op.