Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 18 mei 2003

* VROUW BEROOFD VAN TAS
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half twaalf werd op de Argonautenweg een 24-jarige vrouw uit Rotterdam van haar tas beroofd. Het slachtoffer liep richting de Grindweg, toen zij van achteren werd benaderd door een aantal vrouwen. Plotseling sprong één van de vrouwen op haar rug, waardoor het slachtoffer op de grond viel. Hierna werd de tas, met daarin onder meer een mobiele telefoon en een portemonnee, van het slachtoffer weggenomen en vluchtten de berovers weg richting Poseidonstraat.


* OVERVAL OP BIOSCOOP
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks half twee werd door twee mannen met bivakmutsen op een overval gepleegd op een bioscoop aan de Lijnbaan. De mannen liepen bij binnenkomst naar een 53-jarige medewerkster. Onder bedreiging van een vuurwapen moest zij de kluizen openen, waaruit de overvallers een onbekend geldbedrag wegnamen. Met de buit, vluchtte het tweetal in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.


* ACTIE PERVENTIEF FOUILLEREN KEILEWEG
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdagavond en -nacht op de Keileweg en omgeving een actie preventief fouilleren. In totaal werden 180 personen en 105 auto's gecontroleerd. Daarbij werden vier personen op grond van de Wet Wapens en Munitie aangehouden en werden twee steekwapens en twee slagwapens in beslag genomen.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks half twee raakten bij een verkeersongeval op de rijksweg A20 noordbaan ter hoogte van de afslag Schiedam twee meisjes uit Amsterdam en Hoofddorp, 8 en 10 jaar, gewond. Een 42-jarige automobilist uit Amsterdam remde plotseling, waarna een 34-jarige achterliggende automobilist uit Vlaardingen tegen de auto van de 42-jarige man aanreed. Door de aanrijding raakten de twee mede-inzittenden van de Amsterdammer gewond. De meisjes werden door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De 34-jarige automobilist bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Als gevolg van de schoonmaakwerkzaamheden werd de A20 voor een uur afgesloten voor het verkeer.


* MOTORRACER RIJDT IN OP PUBLIEK
ROCKANJE - Zaterdagmiddag omstreeks half vier reed tijdens een motorrace aan de C.G van Kleyburgweg een motorcoureur uit Makkum, door nog onbekende oorzaak, in op het publiek. Hierbij raakten vijf personen, afkomstig uit Moordrecht, Leiderdorp, Makkum en Rotterdam gewond. Twee van hen werden ter plaatse behandeld, terwijl drie personen door GGD-personeel respectievelijk werden vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse en het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.