Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg (18/05)

TILBURG, 18 mei 2003

Winkeldievegges betrapt
TILBURG: Een 31-jarige en een 40-jarige vrouw, beiden woonachtig in Tilburg, werden door oplettend personeel staande gehouden toen beide door het alarmpoortje van de winkel liepen waarna het alarm afging. Dit gebeurde op het Besterdplein op vrijdag , 16 mei omstreeks 16.58 uur. Beide vrouwen werden overgedragen aan de politie. De vrouwen worden verdacht van winkeldiefstal van kledingsstukken ter waarde van 182,60. Ze hadden de beveiligingslabels van de kleding verwijderd en in de winkel weggegooid. Na onderzoek werden beiden in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Arrestatie na belediging treinconducteur
TILBURG: De politie arresteerde op het Tilburgse NS-station, een 19-jarige vrouw uit Eindhoven en een 24-jarige man uit Tilburg nadat ze een conducteur hadden beledigd. Dit vond plaats op16 mei omstreeks 20.50 uur. De man had geen plaatsbewijs en begon zeer vervelend te doen waarna de vrouw de conducteur in het gezicht spuugde. Beide personen werden aangehouden waarna een proces-verbaal werd opgemaakt. De zaak zal worden afgewerkt door de spoorwegpolitie.

Duur boortje
TILBURG: Een 37-jarige man, woonachtig in Tilburg, is aangehouden nadat hij een boor had gestolen ter waarde van 4,29 euro. De diefstal werd gepleegd op zaterdag 17 mei omstreeks 13.00 uur in een winkel aan de Hestiastraat De verdachte kreeg een boete van 100,- euro en werd met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld.

Jongens gepakt met gestolen bromfiets
TILBURG: Op vrijdagavond 16 mei omstreeks 23.40 uur arresteerde de politie twee minderjarigen in de Kobaltstraat. Een 13-jarige en een 15 jarige jongen werden opgepakt omdat ze in het bezit waren van een gestolen bromfiets. De politie zag deze avond een jongen op een bromfiets rijden waarna ze besloten deze te controleren. Een tweede jongen stond ook ter hoogte van de bromfiets en ze bleken bij elkaar te horen. In eerste instantie vertelden ze dat ze de bromfiets geleend hebben. De brommers is uiteraard in beslag genomen. De ouders van de jongens zullen nog worden ingelicht. De politie zoekt de zaak verder uit.

Man raakt gewond bij verkeersongeval
TILBURG: Een 21-jarige man, woonachtig in Teteringen, is ernstig gewond geraakt bij een éénzijdig ongeval. Het ongeval gebeurde op zaterdag 17 mei rond 05.02 uur op de kruising Ringbaan West/Baroniebaan. Een getuige verklaarde dat hij de auto met een zeer hoge snelheid voorbij zag komen en dat de auto daarna verdween in de struiken aan het Laarveld te Tilburg. De bestuurder bleek klem in de auto te zitten. De Tilburgse brandweer kwam er aan te pas om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Dit onder toeziend oog van medisch personeel van de ambulancedienst. De man is met ernstige verwondingen overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De man is inmiddels buiten levensgevaar. Gezien zijn verwondingen heeft de politie de bestuurder nog niet kunnen verhoren. De politie onderzoekt de exacte toedracht van dit ongeval. De auto van de man raakte total-loss.

Onder invloed achter het stuur
TILBURG: Een 25-jarige man, woonachtig in Tilburg, veroorzaakte een ongeval op zaterdagavond 17 mei omstreeks 19.23 uur op de Zouavenlaan in Tilburg. De politieagenten roken een alcohollucht bij de man. De man moest daarom mee naar het politiebureau voor het afleggen van een blaastest. De man bleek behoorlijk onder invloed want de ademanalyse gaf een uitslag van 545 ug/l. Hij kreeg meteen een rijverbod van 5 uur opgelegd. Na aanleiding van het ongeval waren er geen gewonden. Op zondagochtend 18 mei betrapte de politie een 33-jarige vrouw uit Hoofddorp bij het rijden onder invloed. De vrouw viel door de mand bij een controle op de rijksweg A-58. Ze onderging in het politiebureau een ademanalyse, wat een uitslag van 620 ug/l opleverde. De maximaal toegestane waarde is overigens 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). De vrouw mocht direct haar rijbewijs in leveren bij de politie. Een 23-jarige man uit Zegge raakte ook zijn rijbewijs kwijt. De politie controleerde hem toen hij op zondag 18 mei rond 12.30 uur over de Telegraaf weg in zijn auto reed. 559 ug/l was de uitslag van de ademanalyse.

Fietser berooft van portemonnee en gsm
TILBURG; Op zondag 18 mei omstreeks 03.45 uur vond op de Reeshofdijk een beroving plaats. Het slachtoffer is een 22-jarige Tilburger. De man fietste rond het genoemde tijdstip over het fietspad van de Reeshofdijk. Hij reed in de richting van het winkelcentrum "Heyhoef" in de wijk "de Reeshof" toen hij werd ingehaald door twee nog onbekende daders. Ze trokken hem van zijn fiets en sloegen het slachtoffer in elkaar. Toen de daders er vandoor gingen bleek het slachtoffer zijn portemonnee en gsm kwijt te zijn. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn zaak wordt momenteel onderzocht.

Bron: Jeroen Steenmeijer