Politie Zaanstreek-waterland



13:35 16-MEI-03
LOC: ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT

Bejaarde zwaar gewond na aanrijding

Een 82-jarige man uit Zaandam werd met zwaar hoofdletsel in ziekenhuis De Heel opgenomen na een aanrijding. De bejaarde fietste vanaf het uitvaartcentrum de Wibautstraat op. Hij gaf daarbij geen voorrang aan een voor hem van links komende 26-jarige automobilist uit Zaandam. Het slachtoffer werd vol in de flank geraakt en kwam via de voorruit van de auto op de grond terecht. Zijn fiets werd volkomen vernield. De auto werd aan de voorzijde beschadigd.

20:50 16-MEI-03
LOC: ZAANDAM, IN DE TREIN

Weer succes voor project spoorslag

Bij de uitvoering van het project Spoorslag werden een 37-jarige man uit Zaandijk en een 31-jarige man uit Zaandam aangehouden wegens fietsdiefstal. Het project is een samenwerkingsverband tussen de Spoorwegpolitie en de Politie Zaanstreek-Waterland. Omdat veel fietsen bij stations worden gestolen en per trein vervoerd, reizen politiemensen in burger mee. Twee agenten van onze regio stapten bij het station in Zaandam in en zagen een heren- en een kinderfiets in de trein staan. Bij het station Sloterdijk in Amsterdam stapten de aangehouden verdachten met de fietsen uit. De mannen zijn bekenden van de politie. Zij bekenden de fietsen bij het station in Castricum te hebben gestolen. Omdat het veelplegers zijn zullen zij voor de officier van justitie worden geleid.

23:53 16-MEI-03
LOC: MONNICKENDAM, 'T SPIL

Diefstal met een luchtje

Bij de politie werd gemeld, dat een ruit van een drogisterij was ingegooid en dat men daaruit diverse herengeuren had ontvreemd. Een getuige ter plaatse kon een signalement en een looprichting van de dader geven, waarop deze door de agenten in een sporthal werd aangetroffen. Hij had zich gesneden aan de ruit en had de handdoekenautomaat in de sporthal gesloopt om het bloeden te stelpen. Daar werden tevens verpakkingen van de ontvreemde luchtjes aangetroffen. De verdachte had de flesjes in zijn zak gestoken. Hij werd naar het bureau gebracht en ingesloten.
De politie wil nog graag in kontact komen met de getuige. Hij wordt verzocht te bellen naar het politiewijkteam Waterland via telefoonnummer 0900-8844

00:05 17-MEI-03
LOC: PURMEREND, KOEMARKT

Getuigen mishandeling gezocht

De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 40-jarige man uit Purmerend. Zij worden verzocht kontact op te nemen met het politiewijkteam Purmerend Centrum op telefoonnummer 0900-8844. Het slachtoffer zat op een hek, toen hij door een andere man bijna van het hek werd geduwd. Het slachtoffer duwde terug waarna zijn belager samen met een andere man op hem in begonnen te slaan. Er kwam nog een derde man bij, die ook klappen uitdeelde. Een omstander suste de boel, waarna de mannen weggingen. Het slachtoffer hield verschillende zwellingen in zijn gezicht aan de mishandeling over.
De mannen hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk, waren ongeveer 1.65 m lang en tussen de 20 en 24 jaar oud. Zij hadden een stevig postuur. Eén van de mannen had een snor en een andere een beginnende baard.

00:45 17-MEI-03
LOC: ZAANDAM, HOGENDIJK

Man zeer agressief na aanrijding

Een 23-jarige man uit Zaandam werd aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt en zich zeer agressief gedroeg. De man slingerde hevig op zijn fiets, waardoor een automobilist een aanrijding met hem niet kon voorkomen. Nadat de man was gevallen sloeg en trapte hij zodanig om zich heen, dat het te hulp geroepen ambulancepersoneel hem niet goed kon verzorgen. De fietser moest worden geboeid en op zijn buik met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. In het ziekenhuis werden de boeien afgedaan, maar weer werd de man toen zeer agressief tegen het verplegend personeel, zodat hij niet medisch kon worden onderzocht. Omdat de man geen zichtbaar letsel had en ook een agent aanviel werd hij aangehouden en naar het bureau overgebracht. Daar is een bloedproef van de man afgenomen. Waarschijnlijk verkeerde de verdachte ook onder invloed van alcohol en drugs. Hij kon zich de volgende nacht niets van het gebeurde herinneren en schaamde zich enorm voor zijn gedrag.

02:56 17-MEI-03
LOC: PURMEREND, KOEMARKT

Bedreiger aangehouden

Een 22-jarige man uit Purmerend werd afgelopen nacht in een horecagelegenheid aangehouden, omdat hij één van de portiers had bedreigd met de dood. De man heeft al vaker voor problemen gezorgd en was juist weer vrijgelaten uit voorlopige hechtenis, onder de voorwaarde dat hij zich niet weer aan strafbare feiten schuldig zou maken. De man werd in verzekering gesteld en zal weer aan de officier van justitie worden voorgeleid.

02:19 17-MEI-03
LOC: KROMMENIE, HEILIGEWEG

Drankdiefstallen opgelost

Vorig weekend werd twee keer een ruit van een winkel ingegooid en drank gestolen. Ook afgelopen nacht kreeg de politie een melding dat een man tegen de ruit van de drankwinkel stond te slaan. De zeer snel ter plaatse komende agenten konden een 34-jarige man arresteren, die met een klinker op de winkelruit stond te slaan. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. Bij zijn verhoor de volgende ochtend bekende hij de andere diefstallen.

21:59 17-MEI-03
LOC: KROMMENIE, ZONNELAAN

Man aangehouden voor bedreiging met zwaard

Een 38-jarige man uit Zaandam werd in zijn woning aangehouden, omdat hij een ruit van een woning had ingeslagen en drie buurmannen met een zwaard had bedreigd.
Nadat hij de ruit van de woonkamer had ingeslagen en de buurmannen, die polshoogte kwamen nemen, had bedreigd, vertrok de man in zijn auto. In de woning was op dat moment niemand aanwezig. De verdachte was boos om een verbroken relatie met de vrouw die daar woonde. Bij de aanhouding werd een 1.20 m lang zwaard in de auto van de verdachte aangetroffen. Ook vond de politie nog een tweede zwaard in de tuin van zijn woning. Beide zwaarden zijn inbeslaggenomen. De man werd ingesloten.

00:33 18-MEI-03
LOC: PURMEREND, GEDEMPTE WHERE

Dronken automobilist rijdt bromfietser aan

Een 37-jarige automobilist uit Volendam sloeg op de Gedempte Where rechtsaf in de richting van de Achterdijk. Hij kruiste daarbij een fietspad waarover een 16-jarige bromfietser uit Purmerend hem uit tegenovergestelde richting naderde. De Volendammer gaf de bromfietser daarbij geen voorrand, waarna hij hem aanreed. De bromfietser kwam ten val en kreeg een schaafwond in zijn gezicht.
De automobilist bleek gedronken te hebben en blies op het bureau 550 ug/l, twee en een half maal zoveel als is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd.




02:28 18-MEI-03
LOC: ZAANDAM, WILHELMINASTRAAT

Jongen aangehouden voor mishandeling

Een 17-jarige jongen uit Amsterdam werd door de politie aangehouden als verdacht van mishandeling. Tijdens hun surveillance in het horecagebied werden de agenten aangesproken door een 20 en een 21-jarige man, dat zij zojuist door een jongen in hun gezicht waren getrapt. Bij een zoektocht samen met de slachtoffers, werd de verdachte op de Wilhelminakade aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De aangevers liepen ter hoogte van het Zaantheater toen zij werden ingehaald door een groep jongens, die hen vroegen voor welke voetbalclub zij waren. Er ontstond een wat dreigende situatie. Toen de slachtoffers wegliepen werden zij dor de verdachte getrapt. Zij liepen een wond aan een neus en een kneuzing aan tanden en mond op. De mishandeling vond vermoedelijk onder invloed van alcohol plaats.

03:34 18-MEI-03
LOC: PURMEREND, KOEMARKT

Dronken man aangehouden voor belediging agenten

Een 22-jarige man uit Purmerend werd aangehouden voor belediging van agenten. De politiemensen zagen een opstootje bij een snackbar en kwamen polshoogte nemen om de zaak te sussen. Bij aankomst van de agenten begon de verdachte deze meteen voor alles en nog wat uit te schelden, waarop hem werd meegedeeld dat hij was aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en moest er pepperspray worden gebruikt om hem onder controle te krijgen. Reeds aan het bureau besefte de man dat hij te ver was gegaan en werd rustiger. Hij werd ingesloten. Zijn gedrag is vermoedelijk te wijten aan alcohol in combinatie met drugs.

05:20 18-MEI-03
LOC: PURMEREND, KOEMARKT

Redelijk rustige horecanachten

Er was beide weekendnachten, mede door de kermis, veel publiek op de been. Behoudens enkele kleine schermutselingen en aanhoudingen heerste er over het algemeen een ontspannen en gezellige sfeer.

05:55 18-MEI-03
LOC: ZAANDAM, DAM

Horecanachten rustig verlopen

De nacht van vrijdag op zaterdag was het zeer rustig. Er werden 13 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere wildplassen en fout parkeren.
In de nacht van zaterdag op zondag werd het pas na twee uur wat drukker. Behoudens een enkele eenvoudige mishandeling deden er zich echter geen noemenswaardige incidenten voor.

EINDE*********************************


---- --