Politie Twente

Vervolg persberichten Politie Twente van 18 mei 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555588

Aanhouding wegens mishandeling 03-065018
Oldenzaal, Markt
Zondag 18 mei omstreeks 04.00 uur Er kwam een melding binnen dat iemand mishandeld zou zijn. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar zowel het slachtoffer, een 25-jarige man uit De Lutte, als de verdachte, een 26-jarige uit Deventer. De 26-jarige had de 25-jarige een klap gegeven, waardoor een stuk van zijn tand was afgebroken. De 26-jarige man werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding wegens mishandeling 03-064837
Enschede, J.J. van Deinselaan Zaterdag 17 mei omstreeks 17.30 uur Er kwam een melding binnen dat een jongen mishandeld zou zijn op een voetbalveld aan de J.J. van Deinselaan. Ter plekke bleek dat een 15-jarige jongen uit Lastrup na de wedstrijd een klap op zijn wang had gekregen van een vader van een speler van de tegenpartij. De 15-jarige jongen had hierdoor een bloedende wond op zijn wang opgelopen. De 15-jarige jongen deed aangifte. Na een harde wedstrijd met veel overtredingen waren de spelers van de tegenpartij boos geworden en aan het schelden gegaan. Door een duw van één van de spelers was de 15-jarige op de grond gevallen. Toen hij weer opstond, kreeg hij een stomp van een vader van één van de spelers. De verdachte, een 51-jarige man uit Enter, werd aangehouden. Hij bekende de jongen een stomp te hebben gegeven. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding winkeldief
03-064736
Enschede, Velveweg
Zaterdag 17 mei omstreeks 14.45 uur Bij controle bleek een 41-jarige man uit Enschede een tiental nieuwe videobanden zichtbaar in zijn rugtas te hebben, waarvan het vermoeden bestond dat deze van diefstal afkomstig waren. Uit onderzoek bleken deze banden diezelfde dag in een winkel aan de Noord Esmarkerrondweg gestolen te zijn. De verdachte werd aangehouden. De man was reeds vaker wegens winkeldiefstal met de politie in aanraking geweest. Hij is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Door een medewerker van de winkel is inmiddels aangifte van diefstal gedaan.

Aanhouding na vechtpartij
03-065007
Hengelo, Burgemeester Jansenplein Zondag 18 mei omstreeks 14.50 uur Er kwam een melding binnen van een vechtpartij aan het Burgemeester Jansenplein. Politieagenten gingen naar genoemde locatie. Om de vechtpartij niet te laten escaleren, vorderden zij de vechtende personen zich te verwijderen. De meeste personen gaven hieraan gevolg maar twee personen weigerden. Beide verdachten, twee 24-jarige mannen uit Hengelo, werden hierop aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het weigeren van een vordering. Op aanwijzing van een getuige werd ter plekke eveneens een 26-jarige man uit Horn-Bad Meinberg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor op de Willemstraat een 24-jarige man uit Rijssen met zijn vuist een klap in het gezicht te hebben gegeven. De 24-jarige man deed aangifte van mishandeling. Hij had met een paar vrienden op de Willemstraat gelopen. Eén van de vrienden had iets gezegd over een auto die hen tegemoet kwam. Kennelijk hadden de twee inzittenden van de auto de opmerking gehoord doordat de portierramen geopend waren. Direct na de opmerking stopten zij en stapten uit. De 26-jarige, bestuurder van de auto, sloeg de 24-jarige meerdere keren in het gezicht met als gevolg een lichte verwonding onder het oog.