Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 18-05-2003
persberichten zondag 18 mei
Bert Visser 0651 - 611629

Collega Ron Reinds neemt om 18.00 uur de piket over

Lantaarnpaal omver gereden

COEVORDEN - Een 19 jarige automobilist uit het Duitse Emlichheim heeft zaterdagmiddag op het Coevorderkanaal in Coevorden een lantaarnpaal omver gereden. Volgens de bestuurder was hij in de scherpe bocht bij het Navo Depot de controle over zijn auto verloren.

Ongevallen met gewonden

ZUIDLAREN - Een 67 jarige fietser uit Zuidlaren is zaterdagmiddag met onder meer een gebroken enkel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De man werd bij het oversteken van De Slaiten in zijn woonplaats aangereden door een auto bestuurd door een 44 jarige vrouw uit Zuidlaren.

PATERSWOLDE - Een 85 jarige automobilist uit Groningen en zijn eveneens hoogbejaarde vrouw zijn zaterdagmiddag voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De man verloor op de Helmerdijk in Paterswolde de controle over zijn auto en botste tegen een boom. De auto is geheel vernield.

SMILDE - Een 54 jarige fietser uit Assen is zaterdagmiddag met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De man was op de kruising Wittewijk / Rijksweg in Smilde aangereden door een linksafslaande vrachtwagencombinatie. De 34 jarige chauffeur verklaarde dat hij de fietser niet had gezien.

Drankrijders

DE PUNT - Met ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed raakte een 29 jarige automobilist uit Eelde zaterdagnacht op de A28 bij de Punt van de weg. Een 16 jarig meisje dat bij hem in de auto zat is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder en het kentekenbewijs van de auto ingenomen.

ZUIDWOLDE - Een 48 jarige automobilist uit Zuidwolde liep zaterdagavond in zijn woonplaats tegen de lamp. Hij scoorde 0,8 promille en kreeg een dagvaarding voor snelrecht mee naar huis.

NIJENSLEEK - Een 28 jarige automobilist uit verloor met dik 1 promille alcohol in zijn bloed de controle over zijn auto en belandde zaterdagnacht op de Schoolweg in Nijensleek in de sloot. Hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht mee naar huis.

Vernieling

EMMEN - De politie van Emmen heeft zaterdagnacht een 18 jarige inwoner van Emmen aangehouden die heeft bekend dat hij een ruit van het politiebureau aan de Waanderweg heeft ingegooid. De man heeft de rest van de nacht doorgebracht op het politiebureau.

WEERDINGE - Een surveillance eenheid van de politie in Emmen heeft zaterdagnacht op aanwijzing van een getuige drie zeventien jarige knapen uit Nieuw Weerdinge aangehouden wegens vernieling. De getuige had gezien dat ze op de Dorpsstraat in Weerdinge een tuinhek uit de grond trokken. Twee van hen bekenden dat ze het tuinhek voor de lol hebben vernield.

ASSEN - De politie van Assen heeft zaterdagnacht in de wijk Marsdijk vier inwoners in de leeftijd van 14 en 15 jaar aangehouden en ingesloten. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een paar vernielingen in de wijk Marsdijk. Bij een cafetaria is een ruit ingetrapt en van een geparkeerde auto werd een ruit ingegooid. Op de Eekhoornslag moest een slaapkamerraam het ontgelden. Volgens hen omdat er een poster van Jim van Idols voor het raam hing.

Geweldpleging

ASSEN - De politie heeft zaterdagnacht bij een horecagelegenheid aan De Brink in Assen een 22 jarige man uit Den Haag en een 30 jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22 jarige inwoner van Assen Het tweetal is na verhoor met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd. Ze hebben bekend. De reden van de ruzie is onduidelijk gebleven.

ASSEN - De politie van Assen heeft zaterdagavond een 25 jarige inwoner van Assen ingesloten wegens poging tot doodslag. Volgens getuigen zou de man om tot nu toe onbekende redenen geprobeerd hebben om met zijn auto een 22 jarige inwoner van Assen op het trottoir van de Selma Lagerloflaan aan te rijden.

Brandstichting

EELDE - Onbekenden hebben zaterdagnacht brand gesticht in een in aanbouw zijnde woning aan de Klaproos in Eelde. De woning liep forse schade op. Volgens een getuige was de brand voorafgegeaan door een knal. De man heeft een groep jeugd zien wegrijden in de richting van de Fluitekruid. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

XTC

EELDE - Tijdens het politietoezicht op techno dance festival in de veilighallen in Eelde zijn drie bezoekers aangehouden. Bij een 23 jarige man uit Uithuizen werd bij de fouillering bij de ingang een busje pepperspray gevonden. De man kwam er van af met een boete van 130 euro. Een 32 jarige bezoeken uit Vriescheloo werd betraptmet 3,5 XTC pil. Hij kreeg een boete van 270 euro. Een 17 jarige jongen uit Nieuw Roden had 6 XTC pillen bij zich. Omdat hij minderjarig is wordt tegen hem proces verbaal opgemaakt.