Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Zondag 18 mei 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen


Verkrachtingszaak Nijmegen in AVRO's Opsporing Verzocht

Maandagavond 19 mei zal in het programma Opsporing Verzocht van de AVRO aandacht worden besteed aan de verkrachting zoals die maandagavond 14 april 2003 tussen 22.00 en 22.30 uur op de Erasmuslaan heeft plaatsgevonden.
Van deze verkrachting werd een 30-jarige Nijmeegse het slachtoffer. Toen zij rond genoemde tijd de bus uitstapte op de Philips van Leydenlaan werd zij gevolgd door een man die haar in de Erasmuslaan verkrachtte. In de uitzending wordt getoond hoe de vrouw met de bus aankwam, uitstapte en al telefonerend naar de Erasmuslaan liep. De vrouw belde haar vriend omdat zij zich ongerust maakte over de man die haar volgde. Bij de verkrachting maakte de dader gebruik van een mes. Dat mes wordt in de uitzending getoond. De man vluchtte uiteindelijk omdat hij hoorde dat de vriend van de vrouw eraan kwam. Een van de man gemaakte compositietekening wordt getoond en een fiets die in de buurt van het misdrijf is achtergebleven.


De politie vraagt naar mensen die de man aan de hand van het signalement menen te herkennen of die het geschreeuw van de vrouw mogelijk hebben gehoord. Ook wordt gevraagd aan de ongeveer 10 mensen die in de bus zaten om zich bij de politie te melden.


Grote veiligheidscontrole op de Wijchenseweg

Afgelopen nacht, tussen 21.00 en 03.00 uur, heeft de politie van het team Lindenholt een grote veiligheidscontrole gehouden op de Wijchenseweg. Doel van de controle was het verminderen van de onveiligheidsgevoelens bij bewoners van de omgeving en bij bezoekers van de daar aanwezige horecagelegenheden. Er werden 76 bestuurders gecontroleerd. Zes personen werden aangehouden, namelijk:

1 x het rijden onder invloed (330 ug/l)

2 x voor de Opiumwet, het in bezit hebben van XTC-pillen

1 x voor weigering blaastest

1 x voor belediging van een politieman

1 x voor het voorhanden hebben van een honkbalknuppel.

Tevens werden 40 bekeuringen uitgeschreven, onder andere 20 x voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en 10 x voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs.




Gestolen auto's
Tussen dinsdagavond 14 mei en vrijdagmiddag 16 mei is vanaf de Heideparkseweg een blauwe Opel Kadett Combo met kenteken TN-38-FT gestolen. De auto is aangepast ten behoeve van de minder-valide, 47-jarige, Nijmeegse eigenaar.
Een 42-jarige Nijmegenaar deed aangifte van diefstal van zijn groene Citroen BX met kenteken FL-TV-48. Deze is in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen vanaf de Hugo de Grootstraat.
In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf de Waalkade een rode Opel Kadett met kenteken XY-70-GJ gestolen. Een 50-jarige inwoner van Oss deed aangifte.


Woninginbraak

Vrijdag is ingebroken in een woning aan de 15e straat Voorstenkamp. De achterdeur van de woning was open gebroken. Uit de woning werd alleen geld weggenomen. De 38-jarige bewoner deed aangifte.


Aanhouding na vechtpartij

Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen met elkaar vechten op Plein 1944. Toen zij de politiemensen zagen hielden zij op met vechten en verklaarden dat zij vrienden waren en uit pure baldadigheid aan het vechten waren. Daarop werd aan beide mannen, beiden 20 jaar oud en afkomstig uit Weurt, een bekeuring aangezegd. Een derde man, een 22-jarige inwoner van Beuningen, begon zich met de zaak te bemoeien. Nadat hem meerdere malen was gevorderd zich te verwijderen werd hij aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.


Aanhouding na plassen tegen politiesteunpunt

In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen politiemensen dat een 38-jarige Nijmegenaar tegen het Mobiele Politiesteunpunt stond te urineren. Dat gebeurde in de Molenstraat. De man was erg dronken. Hij kreeg een proces-verbaal wegens wildplassen en openbare dronkenschap.


Man door vriendin mishandeld

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Kabelgas een man aangetroffen die een bloedende hoofdwond had. Hij bleek, na een ruzie, door zijn vriendin met een wijnfles op zijn hoofd te zijn geslagen. De man, 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, is per ambulance overgebracht naar het CWZ. De vrouw, een 36-jarige Nijmeegse, werd aangehouden.


Inbraak in bedrijf

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan de Dennenstraat. Men kwam binnen door een raam te vernielen. Uit het bedrijf werden enkele computers en een bedrag aan geld weggenomen.


Openlijke geweldpleging

Zaterdagavond werd bij een controle in een bus van Novio op het Stationsplein een man aangetroffen die geen geldig plaatsbewijs had. Tevens weigerde hij zijn schoenen van de bank te halen. De man bleek deel uit te maken van een groep van ongeveer acht personen. De controleur die hem daar op aansprak werd door de man, en de rest van de groep, mishandeld. Een tweede controleur werd eveneens mishandeld. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam ging de groep er snel vandoor. Na een zoektocht in de omgeving konden twee mannen, waaronder de eerder genoemde man, op de Spoorstraat worden aangehouden. Het betreft twee Nijmegenaren van 18 en 20 jaar oud. Zij zijn ingesloten. De beide controleurs deden aangifte van mishandeling. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Mannen aangehouden voor poging fietsdiefstal

Politiemensen zagen afgelopen nacht op de Nieuwe Marktstraat twee mannen aan een fiets morrelen. Bij het zien van de politiemensen gingen ze er vandoor. De twee mannen konden worden aangehouden. Het betreft Nijmegenaren van 25 en 32 jaar oud. De mannen bekenden de poging tot fietsdiefstal




District Tweestromenland

Beneden-Leeuwen - woninginbraak

Vrijdagmorgen is ingebroken in een woning aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen. Een keukenraam was open gebroken. De 36-jarige bewoner deed aangifte. Onbekend is wat er werd gestolen.


Wijchen - vechtpartij

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een vechtpartij plaats bij een jongerencentrum aan de Oosterweg. Toen de politie ter plaatse kwam waren 20 personen aan het vechten. Er waren zo'n 80 omstanders. Bij de vechtpartij raakten drie personen licht gewond. Zij konden op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis om hun wonden te laten behandelen. De aanwezige politiemensen hebben een grote groep mensen van het terrein verwijderd. Daarbij moest een politiehond worden ingezet. Een viertal personen weigerde zich te verwijderen en beledigde de politiemensen. Zij werden aangehouden. Het betreft allen Wijchenaren van 19, 20 en 21 jaar oud.


Niftrik - inbraak in bedrijf

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan de Loonse Waard in Niftrik. Een buitendeur van het bedrijf was vernield. Een brandkast opengebroken. Daaruit verdween een geldkistje. Tevens werd een koffiezetapparaat weggenomen.


Malden - insluiping

In de nacht van donderdag op vrijdag vond een insluiping plaats in een woning aan de Akkersleep in Malden. Men kwam de woning binnen door de achterdeur die niet was afgesloten. Uit de woning werden twee portemonnees weggenomen.


Wijchen - auto's in brand

Zaterdagavond ontstond brand in een zevental auto's die geparkeerd stonden bij een garagebedrijf aan de Valendrieseweg in Wijchen. De brandweer rukte met groot materieel uit en had de brand snel onder controle. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt de zaak.




District De Waarden


Culemborg - man aangehouden na bedreiging politiemensen

Politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Prijssestraat twee mannen lopen die op straat bier aan het drinken waren. Aangezien dat verboden is werd hen gevorderd de blikjes bier in een afvalbak de deponeren. Eén van de mannen, een 30-jarige Culemborger bedreigde daarop de politiemensen. Daarop werd hij aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding.


Meteren - dronken bestuurder uit de bocht

In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 44-jarige inwoner van Waardenburg met zijn auto over de Voetakkerweg in Meteren. In een flauwe bocht raakte de man van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De man raakte licht gewond. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Na behandeling in het ziekenhuis werd een ademanalyse afgenomen. De man blies toen 405 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.


Kerkdriel - fietsendief aangehouden

Een 44-jarige vrouw uit Kerkdriel deed vrijdagmiddag aangifte van diefstal van haar fiets. Deze was die ochtend gestolen vanaf de Ipperakkeren. Bij de politie was die ochtend informatie binnen gekomen dat een getuige iemand had zien lopen met een damesfiets en zich verdacht gedroeg. De identiteit van deze persoon was bekend. Het bleek inderdaad om deze damesfiets te gaan. Na overleg met de Officier van Justitie kon de verdachte, een 18-jarige man uit Kerkdriel, worden aangehouden. De fiets werd bij hem aangetroffen. Deze kon retour naar de rechtmatige eigenaresse.


Tiel - alcoholcontrole

In de nacht van zaterdag op zondag hield de Tielse politie een alcoholcontrole op de Ambtmanstraat, de St. Walburg en de Nieuwe Tielseweg. Er werden 126 bestuurders gecontroleerd. Geen enkele bestuurder had te veel gedronken.


Tiel - brand in woonwagen

In de nacht van zaterdag op zondag ontstond brand in een woonwagen aan de Sportparklaan. De bewoners waren gelukkig op vakantie. De Tielse brandweer wist de brand snel te blussen. De oorzaak van de brand is onbekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.


Tiel - inbraak in bedrijf en school

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan de Spoorstraat in Tiel. Nog niet duidelijk is wat er werd meegenomen Tevens is ingebroken in een school in diezelfde straat. Daar werd een hoeveelheid kleingeld, enkele kinderfietsjes en een videocamera weggenomen.


Kerkdriel - man aangehouden met gestolen kentekenplaten

Afgelopen nacht zagen politiemensen op de Kerkstraat in Kerkdriel een man fietsen die een aantal kentekenplaten onder zijn snelbinders had. Bij het zien van de politieauto gooide hij de kentekenplaten in de berm. De man, een 18-jarige inwoner van Velddriel, werd aangehouden. De platen waren gestolen bij een autobedrijf in Kerkdriel.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --