Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (18/5)

Bergen op Zoom, zondag 18 mei 2003

Vechtpartij op de Westlake|

STEENBERGEN: Zaterdagavond 17 mei werd de politie omstreeks 22.00 uur naar een vechtpartij geroepen, die had plaatsgevonden tussen een groep jongeren op de Westlake. Eenmaal ter plaatse was van de vechtenden geen spoor meer te bekennen, maar na enige navraag, troffen de politiemensen een van beide partijen aan. Zij wilden echter geen aangifte doen. Er vielen geen gewonden.

Rijden onder invloed

STEENBERGEN: In de vroege morgen van zondag 18 mei werd omstreeks 4.30 uur op de Julianastraat een 32-jarige vrouw uit Steenbergen aangehouden voor het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholhoudende drank. Zij kreeg een boete van 190 euro opgelegd, alsmede een rijverbod van 2 uur.

Zakkenrollerij

BERGEN OP ZOOM: Van een 21-jarige vrouw uit Amsterdam is vrijdagmiddag in de Sint Josephstraat de portemonnee gerold. De vrouw is in diverse winkels geweest en weet niet waar de diefstal heeft plaatsgevonden. Ze mist een gering geldbedrag en een OV-jaarkaart.

Rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: Op de Rooseveltlaan werd zaterdagmorgen omstreeks 1.45 uur een 45-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden, omdat hij dronken chauffeerde. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van 190 Euro.

Politie houdt man met wapen aan

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen omstreeks 7.00 uur kreeg de politie verschillende meldingen dat zich op het perron van het NS station een man met een geweer bevond. De politie ging ter plaatse en hield een 29-jarige man aan, die op doorreis was en een luchtdrukgeweer bij zich had. Het geweer werd afgenomen en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanranding

BERGEN OP ZOOM: In de vroege morgen van zaterdag 17 mei werd een 20-jarige jongedame kort voor 7.00 uur tot tweemaal toe op bijzonder onplezierige wijze geconfronteerd met een vermoedelijk ca. 18-jarige man. Toen de vrouw naar haar werk fietste, werd ze in eerste instantie ingehaald door de man, die op zijn donkergekleurde mountainbike naast haar kwam fietsen en haar onzedelijk betastte. Enkele honderden meters later treft ze de man weer, op een moment dat hij onzedige handelingen met zichzelf pleegt. De vrouw heeft aangifte gedaan van aanranding en schennispleging. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Doorrijden na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Op de Antwerpsestraat werd vrijdagmiddag omstreeks 12.45 uur een 11-jarige jongen aangereden door een vrouw van middelbare leeftijd op een snorfiets. De vrouw reed in dezelfde richting als de fietsende jongen, reed hem van achteren aan, duwde hem een paar meters voort, waarna de jongen ten val kwam. De vrouw stopte kort, maar reed vervolgens achter en liet het kind huilend achter. Zijn 9-jarige broertje, dat vlakbij fietste, kwam met de schrik vrij. De jongens zijn door omstanders naar huis gebracht. Eenmaal thuis is moeder met het oudste kind naar het ziekenhuis gegaan, waar bleek dat de jongen een dubbele beenbreuk heeft opgelopen.
De doorrijdster had zwart haar met rode strepen erin. Zij droeg vermoedelijk een zwarte jas. Er reed nog een tweede vrouw op een snorfiets met de doorrijdster mee. Deze vrouw had lang blond haar en droeg een zwarte jas. Beide personen droegen geen helm. De politie hoopt dat er meerdere mensen getuigen waren van dit ongeval en dat die zich zullen melden, zodat de lafhartige veroorzaker van dit ongeval kan worden achterhaald.

Rijden onder invloed

OSSENDRECHT: Op de Rijksweg A4 werd zaterdagmorgen omstreeks 4.00 uur een 22-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden met een slok teveel op (740 ug/l). De man kreeg een rijverbod van 8 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij zal zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Aanhouding door A-team

OSSENDRECHT: terwijl medewerkers van het A-team van de politie tijdens een controle een drugstoerist bekeurden voor het bezit van 25 gram softdrugs voor uitvoer naar Belgi, zagen zij een bestuurder in een personenauto met hoge snelheid passeren. Na een korte achtervolging, waarbij de snelheid opliep tot ruim 160 km/u, wisten zij de bestuurder een stopteken te geven ter hoogte van de afslag naar Antwerpen (Rijksweg A4). Terwijl de verdachte de politiemensen volgde over de vluchtstrook, trachtte hij ongezien een plastic zak met 2 pakketten hennep (1015 gram) en 2 plakken hash (405 gram) via een zijraampje naar buiten te werpen. De 25-jarige Fransman werd aangehouden en verklaarde zojuist voor ca. 3400 euro aan drugs te hebben gekocht in Roosendaal. Tevens verklaarde hij zelf dealer te zijn en de drugs voor 4 euro per gram van huis uit te verkopen. De man zal maandag worden voorgeleid voor de Rechter-commissaris.

Aanrijding

OUD-GASTEL: Op de kruising van de Kralen met de Rijksweg A17 vond vrijdagavond omstreeks 18.15 uur een aanrijding plaats tussen een 24-jarige automobiliste en een 27-jarige bestuurder van een bestelauto met glas. De man uit Honselersdijk, die de bestelauto bestuurde, kwam aanrijden vanaf de Rijksweg vanuit de richting Moerdijk en verleende abusievelijk geen voorrang aan de vrouw uit Oudenbosch, die op de Kralen reed. De vrouw hield aan de aanrijding nekklachten en rugletsel over. Daarnaast raakte haar auto zeer zwaar beschadigd; deze moest door een takelbedrijf worden verwijderd. Door de aanrijding was de kruising gedurende een half uur behoorlijk gestremd.

Inbraak bedrijf

OUDENBOSCH: Vrijdagavond omstreeks 23.15 uur ontving de politie de melding dat er een inbraakalarm was in een bedrijfspand aan de Industrieweg. Omdat de politie op surveillance toevallig redelijk dicht in de buurt was, was zij reeds enkele minuten later ter plaatse. Het bleek te gaan om een snelkraak. De inbreker heeft aan de voorzijde van het pand een ruit ingeslagen en vervolgens vliegensvlug vanuit een kantoorruimte een computer en een beeldscherm ontvreemd. Een ter plaatse geroepen diensthond kon echter niet voldoende sporen waarnemen om de dader nog te kunnen achterhalen.

Drugs

HOEVEN: In de vroege morgen van zaterdag 17 mei zag een politiesurveillance omstreeks 4.00 uur een geparkeerde auto aan Achter `t Hof, waarin een 21-jarige man uit Oudenbosch lag te slapen. Omdat de man zeer verward overkwam en het bij de politie bekend is dat betrokkene vaker drugs gebruikt, hebben ze de man ondervraagd en de auto doorzocht. Hij had in zijn auto 13 zakjes met amfetamine. De verdovende middelen zijn in beslag genomen en de man werd ingesloten. De verdachte is inmiddels, met een dagvaarding op zak, heengezonden.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Van een 38-jarige vrouw uit Bosschenhoofd is vrijdagmiddag kort voor 18.00 uur in een supermarkt op de Beethovenlaan in Roosendaal de portemonnee gerold. In de portemonnee bevonden zich enkele tientallen euro`s, een OV-jaarkaart, rijbewijs en diverse andere documenten. De benadeelde heeft aangifte gedaan bij de politie.

Inbraak in auto

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er in de Kalsdonksestraat in een blauwe Citroen ingebroken. De ruit werd geforceerd en uit de auto werd een portemonnee met een gering geldbedrag ontvreemd, die lag verstapt onder een kledingstuk.

Bedreiging parkeercontroleur

ROOSENDAAL: Op de Nieuwe Markt werd zaterdagmiddag een 30-jarige man uit Roosendaal aangehouden door parkeercontroleurs toen hij een boete kreeg vanwege een parkeerovertreding. De man was het hier niet mee eens en sloeg de terminal bij een parkeercontroleur uit haar handen. De verdachte werd proces verbaal aangezegd.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Op de Burgemeester Schneiderlaan werd zaterdagmorgen omstreeks 2.45 uur een 23-jarige man uit Rucphen aangehouden, die een slok teveel gedronken had. Hij kreeg een geldboete van 190 Euro en een rijverbod van een uur.

Eenzijdig ongeval

ROOSENDAAL: Zaterdagmorgen omstreeks 3.15 uur trof de politie op de Rozenvendreef een auto aan, die deels in de sloot lag. In de auto bevond zich een 36-jarige man uit Roosendaal, die verklaarde pijn te hebben aan zijn schouder en borst. De man beweerde bij hoog en laag zelf niet de bestuurder van de auto te zijn geweest, maar naast zijn vriend te hebben gezeten, die de auto inmiddels had verlaten. Voor alle zekerheid is echter bij de man een bloedproef afgenomen. De man werd in het ziekenhuis opgenomen.

Winkeldievegge aangehouden

WOUW: Zaterdagmorgen omstreeks 11.00 uur werd bij een supermarkt in Wouw een 39-jarige vrouw uit Heerle aangehouden terzake winkeldiefstal. Zij had ter waarde van 7,18 euro goederen uit de winkel getracht te ontvreemden.

Bron: Manon Ostendorf