Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda (18/5)

Breda, zondag 18 mei 2003

Mishandeling Cafetaria-eigenaar

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks middernacht de 49-jarige eigenaar van een cafetaria aan de Tielrodestraat is in zijn zaak ernstig mishandeld. Vermoedelijk heeft de dader achtereenvolgens met een fles en een barkruk diverse malen op het slachtoffer ingeslagen, vermoedelijk met het doel het slachtoffer geld afhandig te maken. Het slachtoffer is overgebracht naar het Amphia ziekenhuis waar bleek dat hij diverse snijwonden, een ontwrichte kaak en een hersenschudding heeft opgelopen. De districtsrecherche van de politie in Breda heeft de zaak in onderzoek genomen.

Mishandeling zwangere vrouw

BREDA: Zaterdagavond omstreeks 21.30 uur ontving de politie de melding dat er een echtelijke ruzie op het Centraal Station uit de hand liep. Een 34-jarige man uit Oosterhout werd korte tijd later ter plaatse door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 18-jarige vriendin. De man zou zijn 7 maanden zwangere vriendin in haar buik hebben gestompt. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, omdat zij was gaan vloeien. Na onderzoek bleek dat het kindje nog leeft. De vrouw wilde bij nader inzien geen aangifte doen; de man is na verhoor heengezonden.

Diefstal handtas

BREDA: In de vroege zaterdagmorgen omstreeks 2.30 uur werd de politie ter plaatse geroepen bij een opstootje tussen twee vrouwen op de Havermarkt. Een 23-jarige inwoonster van Breda had in een horecagelegenheid aan de Visserstraat te Breda een handtas van een bezoekster weg genomen. Terwijl de dievegge het pand verliet, werd zij echter opgemerkt door het slachtoffer. Op straat ontstond een woordenwisseling waarna de verdachte de tas aan de rechtmatige eigenaar terug gaf. Tevens gaf de dievegge na enig aandringen, vanuit haar eigen handtas, de gsm aan de gedupeerde vrouw terug. De portemonnee van de benadeelde bleek echter uit de tas te zijn verdwenen. De politie hield de Bredase aan voor diefstal. Na verhoor werd zij later in de nacht in vrijheid gesteld; zij kan een boete tegemoet zien.
De portemonnee werd later in het centrum van Breda gevonden door passanten en overhandigd aan de politie, die er vervolgens voor heeft gezorgd dat de portemonnee bij het slachtoffer werd terug bezorgd.

Diefstal uit supermarkt

BREDA: Op zaterdag 17 mei bevonden zich omstreeks 16.00 uur in een supermarkt aan de Rijnauwenstraat zeven personen. De zeven, vermoedelijk familieleden van elkaar (opa, oma, drie mannen en twee vrouwen in de leeftijd van circa 30 tot 40 jaar), liepen schijnbaar doelloos zonder winkelwagentje rond in de winkel. Eenmaal bij de kassa gearriveerd, werd de caissire afgeleid en oma afgeschermd. De overige personen haalden vermoedelijk ongeveer 60 pakjes tabak, met een totale waarde van circa 150 euro, uit het rek en wierpen de pakjes vervolgens in een naar voren getrokken rok van oma. Hierna verliet de groep de winkel, zonder iets te kopen, en stapte snel in een tweetal gereed staande personenauto`s. Van een van de auto`s werd een kenteken genoteerd. De eigenaar ervan zal door de politie worden opgespoord.

Bromfiets-/scootercontrole

BREDA: Op vrijdag 16 mei werd door de politie tussen 15.00 en 20.30 uur aan de Tramsingel en de Tuizigtlaan een scootercontrole gehouden. Van de 31 gecontroleerde bromfietsen, waren slechts 9 stuks volledig in orde. De overige bestuurders kregen een bekeuring voor zaken als overschrijding van het toegestane vermogen (13x), het niet-dragen van de helm (7x), het niet-voeren van de gele/oranje sticker (6x), het ontbreken van een verzekering (3x), het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat (3x), en het besturen van een bromfiets door een bestuurder onder de 16 jaar (2x).

Bron: Manon Ostendorf