Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland



Zutphen, Badhuisweg
dd. 17 mei omstreeks 21.55 uur
Feit:aanranding van 13 jarig meisje uit Zutphen
verdachte; ?
Het meisje zat samen met haar vriendin onder bij de botenhelling toen er plotseling een man aan kwam lopen die boven het 13-jarige meisje ging liggen en daarbij probeerde hij haar te kussen. Het meisje verweerde zich en begon te gillen de vriendin van haar (ook 13 jaar en eveneens uit Zutphen) bedacht zich niets en sloeg de jonegn met een fles frisdrank op het hoofd. Hierop vluchtte de jongen weg richting de Veerstraat en verdween hierna uit het zicht. Een zoektocht door de politie leverde niets op. Beide meisjes waren zeer ontdaan door het gebeuren.

Het signalement van de jongen: Zuid-europees uiterlijk, ongeveer 1.75 m, leeftijd konden zij moeilijk schatten (tussen de 18 en 25 jaar), kort zwart krullend haar, fors postuur, blauwe spijkerbroek en wit t-shirt. Twee getuigen die de politie inmiddels gesproken heeft verklaarden dat de jongen deel uit maakte van een groepje van drie mannen die even daarvoor op de kademuur hadden gezeten. Zij hadden het over de meisjes want zij wezen naar de meisjes, even later liep 1 van hen naar de meisje toe en ging boven op haar liggen waarna het meisje ging gillen.
Verder is de politie op zoek naar twee Duits sprekende jongens die waarschijnlijk ven daarvoor langs de jongens zijn gelopen.
Gaarne contact met de politie 0900-8844.

Einde bericht