Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

WONINGINBRAAK Bij een woninginbraak aan De Ontvangst in Apeldoorn is op 17 mei tussen 18,00 en 22.00 uur een onbekend geldbedrag, een horloge en sieraden weggenomen. Men heeft een deur geforceerd om in de woning te komen. Uit een andere woning aan De Ontvangst zijn tussen genoemede tijdstippen een computer, printer, stereo-installatie + boxen, een fototoestel, playstation en een huistelefoon ontvreemd. Hoe men binnen is gekomen is niet bekend.

WINKELDIEFSTAL Apeldoorn, Beekstraat Een 35 jarige inwoner uit Deventer heeft bij een winkel een friteuse meegenomen zonder af te rekenen. De man werd door de parkeerpolitie zittend aangetroffen in een zijstraatje van de Beekstraat met naast zich de friteuse. De man is overgebracht naar het bureau en voorgeleid. Proces verbaal is opgemaakt.

POGING INBRAAK / DADER OVERLOPEN Apeldoorn, Sleutelbloemstraat 18 mei om 02.59 uur Een bewaker ziet bij een bedrijf een scooter staan en gaat polshoogte nemen. Daarna komt er een man uit de bosjes die op de scooter springt en wegrijdt. De bewaker gaat hem in zijn auto achterna en ziet dat de man op de scooter tegen een lantaarnpaal is gereden. Maar de man weet snel op te staan en weg te rijden voor dat de bewaker hem te pakken heeft. Bij controle blijkt dat er een raam van het bedrijfsgebouw is opengebroken. Het is niet duidelijk of er iets is ontvreemd.

ONDER INVLOED / GEEN RIJBEWIJS Apeldoorn, Prins Willem-Alexanderlaan 18 mei om 01.54 uur Een 19 jarige bestuurder van een personenauto n.a.v. zijn rijgedrag laten blazen: 350 ug/l = 0,8 prom. De man kreeg hiervoor een rijverbod van 2 uur en een boete. Bij controle bleek dat de 19 jarige niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Proces verbaal is opgemaakt.

EINDE BERICHTEN