Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

ONDER INVLOED Ermelo, Arendlaan 17 mei om 23.41 uur Een 25 jarige inwoner uit Harderwijk n.a.v. zijn rijgedrag laten blazen: 300 ug/l = 0,69 prom. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een transactie van 190 Euro uigereikt.

ONDER INVLOED / GEEN RIJBEWIJS Putten, Oude Garderenseweg 17 mei om 20.50 uur Tijdens alcoholcontrole blies een 30 jarige inwoner uit Almere een "A". Op het politie ging het blazen niet goed, dus van betrokkene moest een bloedproef afgenomen worden. De man weigerende hieraan mee te werken. Hierop is de man aangehouden en voorgeleid. Bij controle bleek dat de man niet in bezit is van een geldig rijbewijs. Proces verbaal wordt opgemaakt.

MEISJE VALT VAN VERHUISWAGEN Harderwijk, kruising Hanzemeen/Nijborgmeen 17 mei om 17.46 uur Een 12 jarig meisje uit Harderwijk is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zat samen met een vriendin achter in de laadruimte van een verhuiswagen, bestuurd door een 39 jarige inwoner uit Harderwijk. Vermoedelijk is in de bocht naar de Nijborghmeen de deur van de laadruimte openengegaan en is het meisje op het wegdek gevallen. Door geschreeuw van het andere meisje achterin is de bestuurder gestopt. De laadruimte kan van binnenuit niet geopend worden en vermoedelijk heeft de vergrendeling aan de buitenzijde niet gewerkt doordat de handgreep niet voldoende aangedrukt was.

DISTRICTELIJKE VISSTERIJCONTROLE Tijdens de controle op 17 mei van 07.00 tot 12.00 uur op het Drontermeer, Veluwemuur en in het havenkanaal zijn tien vissers gecontroleeerd waarvan er acht in overtreding waren. Zij kunnen een boete tegemoet zien. In Elburg is op 18 mei in de nachtelijke uren gecontroleerd langs de stadsgracht. Er zijn vier personen bekeurd voor nachtvissen zonder vergunning en/of akte.

ONDER INVLOED Harderwijk, Langekamp Een 43 jarige inwoner uit Zeewolde was met personenauto tegen een vluchtheuvel aangereden en werd door de politie aangetroffen. Bij controle blies de man 1050 ug/l = 2,4 prom. De man kreeg een rijverbod van 13 uur en het rijbewijs is ingevorder. Proces verbaal is opgemaakt.

DIEFSTAL UIT WINKEL Heerde, Bonenburgerlaan In de nacht van zaterdag op zondag heeft men uit een winkel een kassalade met onbekend geldbedrag, een hoeveelheid pakken koffie en sloffen sigaretten weggenomen. Om binnen te komen is een deur geforceerd.

AANRIJDING / TWEE GEWONDEN Elspeet, Uddelerweg 18 mei om 04.33 uur Betrokkene 1: 19 jarige bestuurder personenauto uit Ede Betrokkene 2: 29 jarige passagier uit Elspeet De 19 jarige is uitgeweken voor een hert dat was overgestoken en is hierbij tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder had pijn in zijn been en borstkast en is overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. De passagier is met snijwonden en zwelling in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn. De bestuurder droeg geen autogordel.

DIEFSTAL UIT WONING Ermelo, Wielewaal tussen 17 mei 21.15 en 18 mei 02.00 uur Uit de woning van een 50 jarige inwoner uit Ermelo is een onbekende hoeveelheid geld, sieraden en een camcorder weggenomen. Men heeft een deur geforceerd om binnen te komen.

Heerde, Dorpsstraat 18 mei om 02.20 uur In een horecagelegenheid wordt een 22 jarige inwoonster uit Heerde door een of meerdere peronen mishandeld. Toen de poltiie ter plaatste kwam, liep de boel uit de hand. Buiten raakte een grote groep jongeren slaags met een kleine groep jongeren. Met behulp van portiers van de horecagelegenheid en inzet van de politiehonden kon de groep gescheiden worden. Een aantal personen is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Van de mishandeling is aangifte gedaan.