Gemeente Zoetermeer

Kom ook exposeren in natuurtuin Westerpark!

Heeft u altijd al iets kunstzinnigs willen exposeren? Klim in de pen of de verfkwast en laat u inspireren door de natuur. De natuurtuin in het Westerpark bestaat 25 jaar en dit wordt zondag 18 mei gevierd. Op deze dag kunnen bewoners een kunstuiting, geïnspireerd door de natuur gratis exposeren in de natuurtuin. Ook trouwfoto's die in of bij de natuurtuin zijn gemaakt, zijn van harte welkom. Lever uw kunstuiting of trouwfoto voor 1 mei aan bij de gemeente Zoetermeer.

Te denken valt aan een kort verhaaltje, een gedicht, een schilderstuk, borduurwerkje of een beeldhouwwerkje. Trouwfoto's kunt u voorzien van een geschreven speciale herinnering aan het moment van fotograferen. Voor de trouwfoto's en herinneringen wordt op 18 mei een paneel ingericht. Aanmeldingen van de kunstuitingen en trouwfoto's, voorzien van naam en adres, kunnen tot 1 mei gestuurd worden naar Stadswerken Zoetermeer, afdeling Beheer en Onderhoud, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer, Voor verdere vragen kunt u ook contact opnemen op telefoonnummer 079-3469817.

Vooruitblik
In de natuurtuin van het Westerpark is zondag 18 mei nog veel meer te doen. De dag begint 's ochtends zeer vroeg met een "vroege vogelexcursie" georganiseerd door leden van de Vogelwerkgroep Zoetermeer. Daarnaast geven natuurtuingidsen gedurende de hele dag rondleidingen in de tuin en organiseert de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) een workshop met het thema 'water'. Ook zijn vele anderen betrokken bij het jubileum van de natuurtuin in het Westerpark. Kunstenaarscollectief "Terra" maken kunstwerken, opgebouwd of samengesteld uit natuurlijke materialen. Ook de fotogroep Zoetermeer levert een bijdrage en exposeert foto's die een directe of indirecte relatie hebben met de natuurtuin of met de natuur in Zoetermeer. De natuurtuin is vaak het decor voor trouwfoto's. De "hoffotograaf" op dit gebied, Foto Linthout uit de Dorpsstraat, is gevraagd een collage te maken waarin trouwfoto's centraal staan. Bij de tuin wordt een tent geplaatst met informatie over de ontwikkeling van de tuin en vele andere facetten, die direct of indirect verband houden met de natuurtuin.
De dag eindigt met een reünie van medewerkers, oud-medewerkers en vrijwilligers, die gedurende de afgelopen 25 jaar op enigerlei wijze bij de natuurtuin betrokken zijn geweest.

In het Zoetermeer Magazine in mei is uitgebreide achtergrondinformatie over de natuurtuin te vinden.

Laatste wijziging: 06-03-2003