Provincie Utrecht

Persbericht

Handelsmissie naar Polen en Tsjechië

18-3-2003
Om de nieuwe Oost-Europese markt te verkennen en geschikte zakelijke partners te vinden, reist op 18 mei a.s. een handelsmissie af naar Polen en Tsjechië. Het initiatief voor deze missie komt van de provincies Utrecht en Flevoland die hebben besloten om op het economische beleidsterrein de banden met elkaar aan te trekken. De organisatie van deze reis is in handen van de Kamers van Koophandel in deze twee provincies.

De handelsmissie duurt van 18 tot 24 mei 2003. Tijdens de reis wordt een bezoek gebracht aan Krakov en de regio Wroclaw in Zuidwest Polen en de omgeving rondom Brno (Tsjechië). De keuze voor deze gebieden wordt ingegeven door de toekomstige toetreding van deze regio's tot de Europese Unie. Verwacht wordt dat daarmee een impuls gegeven kan worden aan de afzet van producten en diensten vanuit Utrecht en Flevoland. Economische voordelen zijn tevens aanwezig in de vorm van het uitbesteden van productiefaciliteiten naar Oost-Europa. De provincie Utrecht wil verder hiermee verder inhoud geven aan het samenwerkingsverband dat wordt opgezet met de Tsjechische zusterprovincie Zuid-Moravië.

De handelsmissie is duidelijk in trek bij het bedrijfsleven. Inmiddels hebben 18 bedrijven zich aangemeld om mee te reizen. De Kamers van Koophandel leggen nu voor deze ondernemers de inleidende contacten met handelspartners of investeerders in Polen en Tsjechië. Om tot een goede koppeling te komen, worden per bedrijf minimaal vijf interessante potentiële partners gezocht.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-258 31 96 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl