Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zondag 18 mei 2003
Autotron opent poorten voor derde editie Jukebox Outdoor

ROSMALEN - Ernst Aalders wist in 2001 dat het vermaarde evenement Rock Around the Jukebox, dat hij al jaren samen met vader Frits in oktober organiseert, wat betreft bezoekers- en standhoudersaantallen steeds een doorslaand succes is. Wat hij niet kon inschatten was of het publiek ook massaal op een beurs in het voorjaar zou afkomen. Na de eerste editie van Jukebox Outdoor op het terrein van Autotron wist hij één ding absoluut zeker: de buiten-editie van de grootste jukeboxhappening in ons land bleek een mega-succes. Alle reden om in 2002 de tweede en op zondag 18 mei 2003 al weer de derde Jukebox Outdoor te houden.

"Nog voordat we de inschrijvingsformulieren hadden verstuurd, meldden de standhouders zich al massaal aan voor de volgende Jukebox Outdoor", stelt organisator Aalders tevreden vast. Dat is overigens niet verwonderlijk. Het buitenterrein van Autotron biedt zoveel ruimte dat standhouders er hun hele handel zonder problemen kunnen uitstallen. "Rock Around the Jukebox wordt binnen gehouden, daar hebben we ook een flinke ruimte, maar natuurlijk nooit zo groot als buiten. En dat ontlokt de handel wel eens de opmerking dat ze graag wat meer standruimte zouden willen hebben. Wat helaas gezien de belangstelling niet mogelijk is. Die ruimte bieden we ze in mei wel. Alle ruim 275 standhouders hebben straks plaats genoeg." Jukebox Outdoor voorziet dus duidelijk in een behoefte. Aan de ene kant zijn het de sleutelaars die massaal naar Rosmalen trekken om er de ontbrekende onderdelen voor hun pronkjuweel op de kop te tikken. Het aanbod aan onderdelen is namelijk enorm. Aan de andere kant zijn het ook de prachtig reeds tot in het kleinste detail gerestaureerde muziekmachines die veel kooplustigen op de been brengen. En dan zijn er natuurlijk nog de "gewone" dagjesmensen die van een bezoek aan Jukebox Outdoor een gezellig uitstapje maken. Want ook deze laatste categorie bezoekers komt ruimschoots aan zijn trekken. Ernst Aalders: "Want ook al koop je niks, het is gewoon erg leuk om op je gemak langs de stands te lopen en de verhalen aan te horen van de echte jukeboxfanaten. En het zijn niet alleen de jukeboxen die de aandacht trekken. Ook de stands waarin de meest uiteenlopende artikelen uit de jaren '50 en '60 te koop worden aangeboden, zijn echte trekkers. Heel veel van die spullen zoals koelkasten, neons, lp's, flipperkasten, boeken et cetera roepen allerlei nostalgische herinneringen op. En dat is gewoon hartstikke leuk."

Live-muziek vormt ook in 2003 een belangrijk onderdeel van het dagprogramma. Keessie & the Seltens of Swing spelen swingende rock & roll en rockabilly en Adventure zorgt voor stevige Rock & Roll. Peavey and the Heartbeats zorgt voor gezellige Rock & Roll.

De derde editie van Jukebox Outdoor mag zich het predikaat "internationaal" rustig aanmeten. Uit alle windstreken van Europa komen handelaren naar Rosmalen om hun negotie aan de man te brengen. In landen als Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en uiteraard het Verenigd Koninkrijk mag de jukebox zich nog altijd in een enorme belangstelling verheugen.

Autotron verwacht wederom een gezellige drukte op Jukebox Outdoor. Een bezoek aan de happening kan uitstekend worden gecombineerd met een rondgang langs de eigen schitterende historische Autotron-automobielcollectie in AutoDome. In dit automobielmuseum worden tevens vele facetten van de automotive branche gepresenteerd.

Jukebox Outdoor is zondag 18 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 8 euro voor volwassenen, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 5 euro. Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen en wordt op de ANWB-borden aangegeven. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292 (E 0,50 p/m).