NEWZONE

Muzikale variatie op popfestival B-Connected

Gratis popfestival door Music Mayday op 18 mei in Docklands Amsterdam

Amsterdam, 23 april 2003 - Popfestival B-CONNECTED presenteert op 18 mei optredens van Ali B., Bastian, Tasha's World, Beef, Bagga Bownz en het Ethiopische Hea Wzo. Het programma wordt gelardeerd met clips en beelden uit Addis Abeba, waar op hetzelfde moment B-CONNECTED plaatsvindt.

Het urban music festival B-CONNECTED, dat op initiatief van organisator Music Mayday voor het eerste jaar plaatsvindt, is een gratis toegankelijk popfestival op zondag 18 mei vanaf 13.00 uur tot 20.00 uur. De line-up bestaat uit Nederlandse bands en een Ethiopische hiphopformatie. In Ethiopië treden die dag ook Nederlandse artiesten op, zoals Relax en DJ Precise.

Het programma voor B-CONNECTED is gevarieerd. Ali B., de Nederlandstalige Marokkaanse hiphopper, staat bekend om zijn sterke en energieke live performance. Zijn teksten bevatten commentaar op de actualiteit en een flinke dosis humor. (www.alib.nl). Tasha's World komt met nieuw materiaal in de voor haar kenmerkende stijl 'hip soul'. Deze Rotterdamse dame heeft een stem getraind in jazz, soul en hiphop en begon al met zingen nog voordat ze zelfs kon praten. Zie ook www.tashasworld.com. Bastian is de vooruitstrevende band die electro aan funk koppelt of vintagecomputers laat rocken. Bastian maakt muziek met pakkende melodieën, opwindende solo's en sexy zangpartijen. Kijk ook op www.bastianmusic.com. Beef is een formatie die met haar superstrakke ritmesectie reggae maakt zoals ze het zelfs op Jamaica niet meer maken. Tijdens B-CONNECTED laat Beef nummers horen van de nieuwe CD. Zie ook www.beef.nl. De band Bagga Bownz verrast met sterke songs en originele sounds en schakelt moeiteloos over van fluweelzacht naar spijkerhard. Soul, reggae, metal of hiphop, Bagga Bownz heeft het allemaal in huis. De website: www.baggabownz.com. De muziek van de Ethiopische hiphopband Hea Wzo tenslotte, blijft nog even een verrassing tot op het festival.

B-CONNECTED vindt plaats in Docklands (NDSM-werf) te Amsterdam-Noord. Docklands is gemakkelijk bereikbaar met de grote pont vanaf de achterzijde van het Centraal Station te Amsterdam. Op zondag 18 mei rijden er vanaf 12.30 uur pendelbussen naar Docklands. Deze vertrekken vanaf de grote veerpont in Amterdam-Noord (opstappen achter Centraal Station te Amsterdam). Meer informatie biedt de festivalwebsite www.b-connected.to.

Over Music Mayday
Music Mayday, opgericht in 2002, is een culturele organisatie die zich bezighoudt met activiteiten waarmee jongeren van diverse continenten op een unieke manier bij elkaar worden gebracht. Door de taal van jongeren te spreken slaat de stichting bruggen tussen jongeren van diverse etnische afkomst en wordt de beeldvorming over elkaar positief beïnvloed.
In december 2002 organiseerde Music Mayday de campagne Dansen voor Kansen, waarvoor
75 Nederlandse podia en clubs geld doneerden ten behoeve van B-CONNECTED in Afrika. Music Mayday wordt gesteund door onder andere: Cordaid, Mensen in Nood, Novib, Plan Nederland, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en het VSB Fonds. In het Comité van Aanbeveling heeft onder andere oud-minister Jan Pronk zitting.