Stadsdeel Amsterdam-Noord


25/4/2003 - Floraparkbad doet mee aan Plons

Wilt u genieten met uw kinderen in het water en leren hoe u uw kind kunt laten wennen aan water? Kom dan langs in het Floraparkbad op 18 mei van 11.00 uur tot 15.30 uur.

Nederland is een waterland. Daarom kunnen kinderen niet vroeg genoeg vertrouwd gemaakt worden met water. Consument en Veiligheid, de Nederlandse Vereniging van Zwembad,- Sport- en Recreatiemedewerkers (NVZ), Little Swimmers van Huggies en Poseidon organiseren daarom op 18 mei aanstaande het evenement Plons. Dit evenement vindt plaats in 250 Nederlandse zwembaden. Het heeft tot doel om de veiligheid in en om het water van kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar te vergroten en is bestemd voor ouders.

In alle deelnemende zwembaden worden demonstraties gegeven en kunnen ouders en verzorgers met hun kinderen meedoen met oefeningen die hen vertrouwd maken met water. De oefeningen vinden plaats onder begeleiding van professionele zwembadmedewerkers.

Ook is er een informatieve folder voor bezoekers met allerlei tips en oefeningen voor in het bad, het babybadje en speelbad die ouders en opvoeders met hun kinderen thuis kunnen doen. Met kortingsacties stellen we consumenten in staat om gemakkelijker producten aan te schaffen die de veiligheid in het water vergroten. Het gaat om zwemvleugels van Speedo en de wegwerpzwembroekjes Little Swimmers van Huggies.

Het evenement vindt plaats in het kader van de campagne van Consument en Veiligheid, die ouders bewust wil maken van de waterveiligheid van kinderen in en om het huis. In het kader van deze campagne worden ook tv- en radiospotjes uitgezonden. Ook consultatiebureaus geven voorlichting over veilig zwemmen.

Voor meer informatie over waterveiligheid en de deelnemende zwembaden kijk op www.kindveilig.nl
of bel het Floraparkbad, tel. 6329030