Anti Racisme Informatie Centrum


Cosmic productie met
TURKISH COSMIC LOUNGE
Zondag 18 mei 2003, aanvang: 14.00 - 22.00uur
entree: 12,50; CJP/PAS-65 10,50; CKV/Stadspas 9,00

Dit jaar presenteert Cosmic theater op zondag 18 mei met trots voor de tweede keer de Turkish Cosmic Lounge. Een dag gevuld met literaire en poëzie voordrachten, theater, discussie en muziek. In de pauzes kan geluisterd worden naar Köksal en Tolga, die een aantal akoestische sets zullen verzorgen. De presentatie van de dag is in handen van Nil Oder en Sinan Cihangir.

Voordrachten
Gedurende het dagprogramma kunt u genieten van literaire en prozaïsche voordrachten van o.a. Bejan Matur, Sadik Yemni, Vedat Gultekin en Ali Serik. Deze laatste dichter zal samen met fotograaf Gülaga Kazankaya een voordracht met heelden presenteren.

Het Gesprek van de Dag - De opgeofferde generatie? Tijdens het gesprek zal de volgende vraag centraal staan: is de tweede generatie Turken in Nederland een bij voorbaat verhoren generatie? Inci Pamuk zal naar aanleiding hiervan een voordracht verzorgen en zo op eigenzinnige manier een wervelend gesprek op gang brengen. Een panel zal met elkaar en met het publiek een discussie aangaan.

Muziek
De Turkish Cosmic lounge heeft dit jaar op muzikaal gebied een veelzijdig gezicht. In het avondprogramma is BeyazKin Familia te zien. Een jonge hip hop formatie met o.a. rap, zang, theater en breakers die een energiek optreden zal geven. Verder is er als afsluiting DJ Ipek, die door ons uit Berlijn is uitgenodigd. Zij heeft in de afgelopen jaren internationaal faam gemaakt in de dance/lounge scene met haar werk, waarin ze oriëntaalse en westerse elementen combineert.

Middagprogramma
(aanvang 14.00 uur)
Met o.a.
Vedat Gultekin (poëzie)
Ahi Serik en Gülaga Kazankaya (poëzie in combinatie met beelden) Sadik Yemni (literatuur)
Bejan Matur (poëzie)
Inci Pamuk (inleiding tot Gesprek van de Dag)
Gesprek van de Dag (discussie)

Avondprogramma
(aanvang 15.30 uur)
Met o.a.
BeyazKin Familia (hip hop-show)
Dj Ipek (lounge)

Cosmic theater
Nes 75 Amsterdam

Reserveren: 020 - 626 6866
E-mail: info@CosmiCtheater.nI
Internet: www.CosmiCtheater.nI