Gemeente Zoetermeer

Ecokids onderzoeken bomen

Zondagmiddag 18 mei komen de Ecokids weer bij elkaar op stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg nr 93 in Zoetermeer. Zoals gewoonlijk begint de middag om 13.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Alle kinderen tussen 8 en 12 jaar zijn van harte welkom. Deelname kost 1,-. Het onderwerp van deze middag is bomen.

Na een lange winter zijn alle bomen ineens weer groen. Na alle regen zijn de bladeren weer ontzettend snel gegroeid. Nu is het verschil tussen verschillende soorten bomen weer goed de zien. De Ecokids zoeken een paar grote bomen in de buurt van de stadsboerderij uit en onderwerpen deze aan een onderzoek. Ze meten de dikte en de hoogte en bepalen de leeftijd en de soort van de boom. Ook kijken ze naar wat er zoal in en om de boom leeft. Dit is niet alles wat de ecokids gaan doen op die middag. Ook andere bomen en onderzoekjes passeren de revue. De middag wordt afgesloten met het maken van een boomhoogtemeter.

Ecokids zijn kinderen tussen de 8 en de 12 jaar die 1 keer per maand op zondagmiddag bij elkaar komen.
Iedere maand staat er een ander thema centraal. Ze hebben ook contact met een Ecokidsgroep in Nicaragua. Ze schrijven korte verslagjes en sturen het op naar Nicaragua. De Ecokids in Zoetermeer krijgen ook weer bericht terug. De Ecokids is een initiatief van medewerkers van stadsboerderij Het Buitenbeest, in samenwerking met Stichting Ecokids Nederland en het IVN.

Laatste wijziging: 09-05-2003