D66

Aankondiging extra partijcongres i.v.m. formatie

Democraten 66

partijvoorlichting

09-05-2003 - Het bestuur heeft besloten het onderhandelingsresultaat van de lopende formatie voor te leggen aan de leden. De leden van D66 hebben daarvoor een aankondiging per post ontvangen. Het extra partijcongres wordt gehouden op zondag 18 mei, 13.30 uur in de grote zaal van Congrescentrum De Doelen in Rotterdam. Eventueel wordt uitgeweken naar 25 mei mocht daar aanleiding toe zijn.

Beste democraat, partijgenoot,

Nadat de Tweede Kamerfractie van D66 op basis van de verkennende gesprekken van mening was dat er met CDA en VVD een regering geformeerd kon worden, zijn de daadwerkelijke onder-handelingen begonnen. Uit de ledenbijeenkomsten in Groningen en Amsterdam kwam het beeld naar voren dat de fractie kon gaan praten, maar slechts zou moeten tekenen voor een pakket waarin D66 zich duidelijk kan herkennen. De fractie is met deze boodschap de onderhandelingen ingegaan, waarbij het door de D66-leden vastgestelde verkiezingsprogramma en het verkiezingspamflet vanzelfsprekend als leidraad hebben gediend.

Het bestuur heeft besloten het onderhandelingsresultaat van de lopende formatie voor te leggen aan de leden. Daarvoor wordt een extra partijcongres gehouden op zondag 18 mei in de grote zaal van Congrescentrum De Doelen in Rotterdam. Deze datum is onder voorbehoud van het verdere verloop van de onderhandelingen. Eventueel wordt uitgeweken naar zondag 25 mei in Popcentrum 013 in Tilburg.

Dit extra partijcongres sluit aan op de twee ledenbijeenkomsten. Op grond van het onderhandelings-resultaat kunnen de leden de discussie met de fractie aangaan. Dit zal themagewijs gebeuren.

Onmiddellijk na het definitief worden van de congresdatum, wordt deze aangekondigd per e-mail en op de site www.d66.nl. Op deze manier worden ook de agenda en de locatie van het congres bekend gemaakt. Gezien de zeer korte voorbereidingstijd is het waarschijnlijk niet mogelijk om u per brief te informeren. De agenda en locatie-informatie zijn tevens op te vragen via 070 35 66 066, vanaf woensdag 14 mei.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Alexander Pechtold
Partijvoorzitter

Boris O. Dittrich
Voorzitter Tweede Kamerfractie

Voor een snelle afhandeling van de congresregistratie c.q. uitgifte congresbescheiden worden leden van D66 verzocht de brief die zij per post hebben ontvangen mee te nemen naar de congreslocatie. Het extra partijcongres begint op beide data om 13.30 uur, de locatie is geopend vanaf 12.30 uur. De congrestoegang bedraagt 10,-. U wordt verzocht deze gepast te betalen. D66-congressen zijn voor iedereen toegankelijk, enkel leden hebben stemrecht.