Gemeente Den Haag

2003-05-09: Actie 'Plons' voor meer kindveiligheid in en rond het water

---

In acht zwembaden in Den Haag en de regio staat zondag 18 mei a.s. het nationale actie-evenement 'Plons' centraal. De zwembaden, die hieraan meedoen zijn De Blinkerd, Overbosch, De Waterthor, Zuiderpark, De Houtzagerij, De Fluit (Leidschendam/Voorburg), De Schilp (Rijswijk) en De Boetzelaer (Monster). Landelijk zijn 250 zwembaden betrokken bij de actie. Het doel van het evenement is de veiligheid voor kinderen van nul tot vijf jaar in en om het water te vergroten.

Ouders kunnen meedoen aan de oefeningen die hun kinderen uitvoeren onder leiding van deskundige zwembadmedewerkers. Die dag zijn in de zwembaden ook folders met tips en informatie beschikbaar. Bij de aanschaf van zwemvleugels en wegwerpzwembroekjes worden kortingen gegeven. 'Plons' is een gezamenlijke actie van Consument en Veiligheid, de Nederlandse Vereniging van Zwembad-, Sport- en Recreatiemedewerkers, Speedo, Little Swimmers van Huggins en Poseidon.

De tijden, waarop de zwembaden open zijn voor de actie 'Plons', zijn: van 08.00 tot 12.00 uur (De Boetzelaer), van 10.00 tot 13.00 uur (De Blinkerd, Overbosch, De Waterthor, Zuiderpark, De Fluit en De Schilp) en van 11.00 tot 12.30 uur (De Houtzagerij).

Overzicht adressen van de zwembaden:
De Blinkerd, Seinpoststraat 150, Den Haag
De Houtzagerij, Hobbemastraat 93, Den Haag
Overbosch, Vlaskamp 3, Den Haag
De Waterthor, Thorbeckelaan 350, Den Haag
Zuiderpark, Mr. P. Droogleever Fortuynweg 59, Den Haag De Boetzelaer, Madeweg 36, Monster
De Fluit, Fluitpolderplein 1, Leidschendam/Voorburg De Schilp, Schaapweg 4, Rijswijk