Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 13 mei 2003

Kynotrain werkt als enige hondenschool volgens de Black Box-Methode

Nieuwe hondenschool voor regio Arnhem-Nijmegen opent 18 mei

ARNHEM Op 18 mei opent de Kynotrain Hondenschool KAN. Deze school begeleidt hondeneigenaren in de regio Arnhem-Nijmegen bij de opvoeding van hun pup of al wat oudere hond via een unieke methode.

Kynotrain werkt als enige hondenschool met de zogeheten Black Box-Methode . Deze methode is gebaseerd op het psychologische Black-Box -model waarbij een hond op een prikkel uit zijn omgeving reageert en vervolgens bepaald gedrag laat zien , zegt Bonnie Rattink van de Kynotrain Hondenschool Knooppunt Arnhem Nijmegen (KAN). Waarom de hond op een prikkel reageert, heeft met de motivatie te maken die gebaseerd is op erfelijke aanleg en eerder opgedane ervaringen. Dat is de zogenaamde Black Box . Kynotrain maakt tijdens de lessen gebruik van verschillende thema s, die ervoor zorgen dat de honden in uiteenlopende situaties gewenst gedrag leren vertonen. De Kynotrain Hondenschool KAN zal ook regelmatig puppy-clinics verzorgen. Dit zijn informatieavonden voor mensen die overwegen een pup aan te schaffen of al een pup hebben. Tijdens deze clinics worden zaken als de aanschaf, voeding, medische zaken en opvoeding behandeld. Eigenlijk alles wat men behoort te weten voor de hond in huis komt , aldus Bonnie Rattink. Om een goede indruk te krijgen van de manier van lesgeven, kunnen belangstellenden een gratis proefles volgen. ,Door zelf actief mee te doen, kun je goed beoordelen of de manier van lesgeven bij je past of niet. Vervolgens kun je je inschrijven voor een cursus. Meer informatie over de cursussen via www.kynokan.nl of tel. 026 - 370 65 43. De cursussen van Kynotrain Hondenschool KAN worden gegeven op 2 locaties, namelijk Manege De Veluw aan de Veluwstraat 13 te Ewijk en Manege Mansour aan de Kemperbergerweg 793 te Arnhem.

te Ewijk. De clinic is gratis; u hoeft zich alleen maar even telefonisch op te geven bij Kynotrain Hondenschool KAN, tel. 026-370 65 43.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht