Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-05-2003

Televisie
PORTRET VAN EEN PASSIE
Uitzending zondag 18 mei
Nederland 2 ­ 10.50 uur


De passie van joop van den ende

In deel negen van PORTRET VAN EEN PASSIE op zondag 18 mei kijken we in het leven van theater- en televisiegrootheid Joop van den Ende. Een leven dat zich op dit moment grotendeels achter de schermen van het theater afspeelt. Hij is dan ook volop in actie te zien als de perfectionist die oog heeft voor alle details van een grote productie. Hij wordt gevolgd als werkgever die oprechte aandacht en waardering voor zijn mensen heeft, maar hiervoor in ruil niet minder dan een optimale prestatie terugverlangt. Ook het doek van zijn privé-leven wordt opgehaald bij hem thuis in gesprek met hem en zijn vrouw Janine.

Joop van den Ende heeft een even veelzijdige als glansrijke carrière achter zich met pieken en dalen. De bijzondere combinatie van creativiteit en groot organisatietalent, energie en doorzettingsvermogen heeft hem gebracht waar hij nu is: de grootste theaterproducent van Nederland. In PORTRET VAN EEN PASSIE relativeert hij de waarde van succes, roem en rijkdom. Zo vertelt hij openhartig over de basis die in zijn jeugd is gelegd voor de drang om op latere leeftijd optimaal te presteren en de waarde van zijn relatie met zijn vrouw en kinderen.

In het programma PORTRET VAN EEN PASSIE zijn portretten te zien van Nederlanders die op het gebied van kunst en cultuur hun sporen hebben verdiend. De werkterreinen lopen uiteen van theater en televisie tot beeldende kunst. De verbindende factor vormt de passie waarmee of waardoor zij hun bijzondere prestatie kunnen neerzetten.

Zondag 25 mei is de laatste uitzending van deze reeks. Dan is de passie van Jan des Bouvrie te zien.



Ingezonden persbericht