Ingezonden persbericht


Persbericht

Mattel wekt personages uit Masters of the Universe na twintig jaar weer tot leven

He-Man keert terug

AMSTELVEEN, 16 MEI 2003 - He-Man en de Masters of the Universe worden op zondag 18 mei opnieuw aan de wereld gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens de première van de film 'Het geheim van Grayskull', in het Land van Ooit te Drunen.

He-Man is de sterkste man van het heelal. Teruggekeerd van Kasteel Grayskull en gewapend met zijn magische zwaard, sluit hij zich weer aan bij de Masters of the Universe om opnieuw de strijd aan te binden met de kwade krachten en hun tirannieke aanvoerder, Skeletor. Bijna twintig jaar na de introductie van He-Man laat Mattel de krijger uit Eternia in een geheel vernieuwde uitvoering herleven en presenteert de speelgoedfabrikant het 'Geheim van Grayskull' voor een nieuwe generatie fans.

Mattels vernieuwde ontwerp van He-Man en de Masters of the Universe-collectie ligt dit najaar in het hele land op de schappen. He-Man en zijn vrienden Stratos en Man-At-Arms, met hun uitzonderlijke gaven en krachten, zijn terug om het op te nemen tegen hun snode tegenstander, Skeletor, en zijn onderdanen, Beast Man en Mer-Man.

Naast de omvangrijke collectie actiefiguren van heldhaftige krijgers en hun kwaadaardige opponenten brengt Mattel hun favoriete accessoires opnieuw op de markt.

"He-Man en de Masters of the Universe belichamen het klassieke verhaal over de strijd tussen goed en kwaad", aldus Mark Sullivan, senior vice president Boys/Entertainment bij Mattel. "Het is een legende die de fantasie van alle generaties weet te prikkelen. We zijn dan ook zeer verheugd dat we deze personages na twintig jaar weer tot leven hebben gewekt. Door deze actiefiguren en accessoires kunnen kinderen en hun ouders helemaal opgaan in de magische wereld van He-Man en de Masters of the Universe."

Nieuwe look

De Masters of the Universe hebben niet zomaar een nieuwe look gekregen. Die is het resultaat van samenwerking tussen het bekroonde ontwerpteam The Four Horsemen en meesterschilder Ken Kelly. The Four Horsemen, die onder fabrikanten van actiefiguren als de besten op hun vakgebied gelden, hebben de nieuwe He-Man vormgegeven. Kelly, die wereldfaam geniet om zijn illustraties van krijgshaftige zwaardvechters, tovenarij en heldenverhalen, heeft het nieuwe uiterlijk van de krijger bedacht en getekend.

Fox Kids brengt afleveringen van Masters of the Universe vanaf eind mei tweemaal per week op tv.