Gemeente Kerkrade

18.05.03: Koninklijke onderscheiding voor de heer W. Holten

Op zondag 18 mei om 17.30 uur ontving de heer W.J. Holten uit handen van burgemeester Jos Som een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in de Aula Major van Rolduc.

Persoonlijke gegevens de heer Holten
Naam: Holten, J.W.
Adres: Clausstraat 17, 6463 XJ Kerkrade
Geboortedatum: 23 mei 1947

De heer Holten neemt afscheid als secretaris van de Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843 Kerkrade. Hij is dan 32 jaar actief als secretaris en in die tijd verantwoordelijk geweest voor de opbouw en de structurering van deze bestuursfunctie tot een onmisbaar fundament voor de vereniging
Als secretaris van de harmonie is de heer Holten jaar in jaar uit de stuwende kracht bij vrijwel alle activiteiten die worden uitgevoerd door de harmonie. Niet alleen organiseert hij in samenwerking met anderen vele activiteiten, ook is hij actief betrokken bij de uitvoering.

De heer Holten is een enorm stuwende kracht en een motor achter de harmonie. Voortdurend is hij in de weer met het organiseren van activiteiten en het motiveren van mensen in en rond de vereniging. Zichzelf daarbij steeds op de achtergrond houdend, is hij een belangrijke steunpilaar voor de opbouw en ontwikkeling van de harmonie geweest en heeft hij een cruciale rol gespeeld bij de groei van de vereniging naar de positie die deze nu in de Kerkraadse gemeenschap inneemt.

Dag in dag uit is hij actief voor zijn harmonie. Alle activiteiten vinden plaats op vrijwilligersbasis en worden niet financieel gehonoreerd.
De heer Holten is zeer breed geïnteresseerd in zowel organisatorisch, sociaal-maatschappelijk als menselijk opzicht. Hij beschikt over een zeer rijk netwerk binnen de Zuid-Limburgse en speciaal Kerkraadse Hafa-wereld.

De heer Holten houdt zich bezig met verschillende activiteiten voor de vereniging, waaronder:

* Executief secretaris (voorbereiding en verslaglegging van vergaderingen, behandeling/archivering van alle poststromen, structurering en ontwikkeling van de vereniging).
* Motor en steunpilaar achter vrijwel alle activiteiten van de vereniging (organisatie van concerten en uitvoeringen, stuwende kracht bij de organisatie en uitvoering van feestelijkheden en bijzondere activiteiten zoals deelnemen aan concours en concertreizen);

* Luisterend oor en probleemoplosser bij voorkomende problemen in de vereniging, daarbij steeds de belangen van de mens achter muzikant en vereniging in het oog houdend;

* Secretaris van de stichting "150 jaar Auw Harmonie";
* Onderhoudt de contacten met de zieke leden en de achterban;
* De heer Holten zal ook na zijn afscheid als secretaris actief blijven voor de vereniging als adviseur van het bestuur en op project-uitvoerend niveau.

* Naast zijn werkzaamheden als secretaris van de Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843 Kerkrade is de heer Holten sedert 1995 bestuurslid van de stichting "Toneelkonzeët" Kerkrade. Deze stichting organiseert toneel- en muziekuitvoeringen.
* Meer dan 30 jaar organisator van huisvestingsactiviteiten voor het 4-jaarlijks terugkerend Wereld Muziek Concours binnen en rond de harmonie. Draagt zorg voor het onderbrengen van de buitenlandse muzikanten.

* De heer Holten is een zeer aimabel persoon op wie je steeds een beroep kunt doen.