Ingezonden persbericht

Music Mayday organiseert B-CONNECTED

STRUCTURELE VERBETERING VOOR ETHIOPISCHE JONGEREN

AMSTERDAM, 20030307 -- Op 18 mei presenteert The Music Mayday Foundation het popfestival B-CONNECTED in Amsterdam en Addis Abeba en bouwt daarmee een brug tussen jongeren uit Europa en Afrika. Music Mayday geeft met het eerste B-CONNECTED evenement de aftrap voor een jaarlijks terugkerend festival dat jongeren uit de hele wereld met muziek en beeld dichter bij elkaar brengt.

B-CONNECTED omvat een buitenprogramma op podia in Nederland en Ethiopië met optredens op gebied van R&B, hiphop, dance en reggae. In beide steden staan bovendien videoschermen die clips vertonen. De clips bevatten beelden en commentaar van jongeren uit Europa en Afrika. Ook bevatten ze statements van onder meer voetballer Nordin Wooter en de Ethiopische atleet Haile Gebreselassie. Momenteel wordt een deel van deze clips in Ethiopië opgenomen. Eind maart worden de eerste namen van de optredende artiesten bekend gemaakt.

Music Mayday heeft met al haar activiteiten het doel om permanente podia op te richten op plaatsen in de wereld waar daar behoefte aan is. B-CONNECTED biedt jongeren in Afrika een kans op structurele verbetering van hun levensstandaard. Het B-CONNECTED event wordt vanuit lokale kantoren in Amsterdam en Addis Abeba voorbereid.

Over Music Mayday
Music Mayday, opgericht in 2002, is een culturele organisatie die zich bezighoudt met activiteiten waarmee jongeren van diverse continenten op een unieke manier bij elkaar worden gebracht. Door de taal van jongeren te spreken slaat de stichting bruggen tussen jongeren van diverse etnische afkomst en wordt de beeldvorming over elkaar positief beïnvloed. In december 2002 organiseerde Music Mayday de campagne Dansen voor Kansen, waarvoor 75 Nederlandse podia en clubs ruim 6000 euro doneerden ten behoeve van B-CONNECTED in Afrika. Music Mayday wordt gesteund door onder andere: Cordaid (Mensen in Nood), Novib en Plan Nederland. In het Comité van Aanbeveling heeft onder andere oud-minister Jan Pronk zitting. Voor meer informatie: www.musicmayday.org.



Ingezonden persbericht