Ingezonden persbericht

B-CONNECTED presenteert Beef en Bagga Bownz

AMSTERDAM, 20030408 -- Music Mayday maakt bekend dat het B-CONNECTED festival op zondag 18 mei 2003 plaatsvindt in Docklands te Amsterdam. In de line-up zitten onder meer de bands Bagga Bownz en Beef uit Nederland en de hiphopformatie Hea Wzo uit Ethiopië.

B-CONNECTED is een urban music festival dat tegelijkertijd in Amsterdam en Addis Abeba plaatsvindt. Op het programma staat onder meer de band Beef. Beef maakt reaggae zoals ze het zelfs op Jamaica niet meer maken. Met een strakke ritmesectie en een frisse kijk op muziek laat deze Eindhovense band nummers horen van haar succesvolle CD Flexodus en van diens opvolger, die in Engeland is opgenomen. Meer info biedt www.beef.nl.

Ook de band Bagga Bownz speelt op B-CONNECTED. Als een opgevoerde bulldozer dendert deze formatie onder leiding van rapper Andy Ninvalle (ex. Soulvation) de Nederlandse muziekscene binnen. Bagga Bownz verrast met sterke songs en originele sounds en schakelt moeiteloos over van fluweelzacht naar spijkerhard. Soul, reggae, metal of hiphop, Bagga Bownz heeft het allemaal in huis. Meer info op www.baggabownz.com. Daarnaast speelt ook de Ethiopische hiphop-formatie Hea Wzo. Meer details over de complete line-up volgen op korte termijn.

Het festival vindt plaats in de Docklands (NDSM werf) in Amsterdam Noord. Docklands is makkelijk bereikbaar met de pont vanaf de achterzijde van het Centraal Station te Amsterdam. Het B-CONNECTED-programma begint om 13.00 uur en eindigt circa 20.00 uur. De Docklands-zaal gaat open om 12:30 uur. Toegang is gratis. Meer informatie biedt de speciale festivalwebsite www.b-connected.to.

Over Music Mayday
Music Mayday, opgericht in 2002, is een culturele organisatie die zich bezighoudt met activiteiten waarmee jongeren van diverse continenten op een unieke manier bij elkaar worden gebracht. Door de taal van jongeren te spreken slaat de stichting bruggen tussen jongeren van diverse etnische afkomst en wordt de beeldvorming over elkaar positief beïnvloed. In december 2002 organiseerde Music Mayday de campagne Dansen voor Kansen, waarvoor 75 Nederlandse podia en clubs ruim 6000 euro doneerden ten behoeve van B-CONNECTED in Afrika. Music Mayday wordt gesteund door onder andere: Cordaid (Mensen in Nood), Novib en Plan Nederland. In het Comité van Aanbeveling heeft onder andere oud-minister Jan Pronk zitting. Voor meer informatie: www.musicmayday.org.



Ingezonden persbericht