Stichting Wemos

World Health Assembly

Van 19 tot 28 mei vindt de jaarlijkse vergadering van de WHO lidstaten plaats, in Genève. Hieraan voorafgaand organiseert de People's Health Movement een serie workshops.

Veel aandacht gaat uit naar Primary Health Care, de strategie die in 25 jaar geleden werd gelanceerd om 'Health for All' te bereiken in 2000. Dat is niet gelukt, maar onderdelen van de strategie hebben hun waarde in de loop der jaren bewezen, zoals het belang van participatie van consumenten in de besluitvorming en aandacht voor intersectorale samenwerking.

Wemos organiseert daar een aantal workshops, onder andere over de effecten van afspraken van de Wereldhandelsorganisatie voor de toegang tot gezondheidszorg en voedsel. Ook organiseert Wemos met anderen een discussie over het nieuwe World Development Report: 'Making services work for the poor' en alternatieve benaderingen die de mensenrechten meer centraal stellen.

Meer informatie bij Ellen Verheul Zie ook phmovement.org. Zie het origineel http://www.wemos.nl/deeplink....g=nl&tp=1&bid=271 .