SENTER

Gezocht: bedrijven met ambities in Ethiopie, Mozambique, Indon

Senter zoekt bedrijven die langdurige handelsrelaties en investeringen ambiëren in Ethiopië, Mozambique en/of Indonesië

Nederlandse bedrijven die langdurige handelsrelaties en investeringen in Ethiopië, Mozambique en/of Indonesië ambiëren, kunnen hiervoor financiële steun ontvangen via het Programma Samenwerking Opkomende Markten (PSOM) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Geïnteresseerde bedrijven kunnen van 9 mei tot en met 12 juni (2003) voorstellen indienen voor samenwerkingsprojecten. Het PSOM is onderdeel van het Bedrijfslevenprogramma van Ontwikkelingssamenwerking, dat tot doel heeft Nederlandse investeringen en handelsrelaties in opkomende markten te bevorderen en te helpen bij het realiseren van een duurzame ontwikkeling van de lokale en regionale economie. De PSOM-bijdrage bedraagt 50% voor Indonesië en 60% voor Ethiopië en Mozambique.

Informatiebijeenkomsten
Op 19 en 26 mei zijn er door Senter algemene informatiebijeenkomsten over PSOM georganiseerd, in Den Haag. Hier kunnen geïnteresseerde bedrijven zich voor inschrijven via www.senter.nl/psom.

Sectoren
Voor de drie landen geldt dat de projectvoorstellen uit alle sectoren mogen worden ingediend. Voor Ethiopië geldt dat projecten in de landbouwsector extra gewaardeerd worden.

Procedure
De indieningstermijn voor de pre-kwalificatie voorstellen is van 9 mei tot en met 12 juni 2003. Op 12 juni 2003 moeten om 12:00 uur alle voorstellen bij Senter binnen zijn. Medio juli maakt Senter bekend welke bedrijven worden uitgenodigd voor de kwalificatiefase.

Meer informatie
Bedrijven met interesse kunnen contact opnemen met Senter, dat PSOM uitvoert in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De tenderinstructies kunnen via de website worden opgevraagd (www.senter.nl/psom onder Tender Opportunities). Voor overige informatie kan men contact opnemen met mevrouw E. Kramer (e.kramer@senter.nl ) of met één van de PSOM-adviseurs van Senter, telefoon (070) 373 55 42, of internet raadplegen: www.senter.nl/psom.

Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Senter voert overheidsbeleid uit op het terrein van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling hierbij is het duurzaam versterken van de positie van bedrijfsleven en kennisinstellingen. Senter Internationaal is een onderdeel van Senter, dat bedrijven adviseert en informeert over financiële ondersteuning bij export, investeringen en internationale economische samenwerking.