Ingezonden persbericht

Als de zorgeverzekeraar de operatie niet betaalt

UTRECHT, 20030519 -- Als de zorgverzekeraar je operatie niet vergoed! 14 jaar pijn, 14 jaar ziekenhuis in en uit en tot februari j.l nog het ziekenhuis uitgestuurd worden met de mededeling "mevrouw we hebben nu wel zo'n beetje alles getest maar neurologich gezien is er met u niets aan de hand". Op naar münchen daar zit een privé kliniek waar wonderen worden verricht, naar een dag van diverse onderzoeken krijgt Nanda de uitslag "mevrouw van Bentum uw onderste tussenwervelschijf is zeer slecht, wij kunnen die vervangen door een discusprothese en kunnen we u voor 80% pijnvrij maken".

Terug in nederland bij de zorgverzekeraar aangeklopt met het verzoek tot vergoeding van deze operatie. veertien dagen later een schriftelijke afwijzing van de zorgverzekeraar het werd afgewezen omdat ze het medich gezien niet noodzakelijk vinden. toen aangeklopt bij stichting rug die gaat nu een benefietconcert organiseren met optredens van div Utrechtse artiesten, de havenzangers en misschien nog wel meer artiesten. dit eerste benefietconcert wordt gehouden op 14-06-2003 in partycentrum "de malle jan" te Maarssen.
De stichting hoopt hiermee voldoende geld binnen te halen om Nanda van Bentum naar münchen te laten gaan voor de operatie waardoor zij weer met bijde benen door het leven kan. voor het bestellen van een toegangskaart of andere info kijk op de website www.stichtingrug.nl.



Ingezonden persbericht